Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Epidemia de singurătate", fenomenul cu care se confruntă tinerii

"Epidemia de singurătate", fenomenul cu care se confruntă tinerii

Tot mai mulţi tineri se plâng că nu au prieteni şi au ajuns să se izoleze în propriile case. Pe reţelele de socializare, o tânără scrie chiar că este acum în stadiul în care se bucură că merge la cumpărături, pentru că aşa are ocazia să întâlnească alţi oameni.

"Epidemia de singurătate", fenomenul cu care se confruntă tinerii
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   18:50

De vină pentru această situaţie sunt mai mulţi factori, de la faptul că unii au intrat la facultate când a început pandemia şi nu au avut ocazia să socializeze cu colegii, până la refugierea în mediul online.

Socializarea şi relaţionarea pierd teren în faţa aşa-zisei "pandemii de singurătate". Din ce în ce mulţi tineri se plâng că, în ultimul timp, le e tot mai greu să îşi facă prieteni.

Psihologii leagă acest fenomen şi de perioada pandemiei, perioadă în care tinerii au fost forţaţi să îşi schimbe tendinţele de a socializa. Cum este şi cazul studenţilor, care nu au avut ocazia să îşi cunoască noii colegi.

Problema este că nevoia de atenţie sau afirmare îi face acum să intre în relaţii mai puţin inspirate.

Însă, în lipsa unui grup de prieteni, tinerii caută soluţii pentru a ieşi din zona de confort.

Internetul este de cele mai multe ori zona de refugiu pentru cei care nu reuşesc să învingă sentimentul de singurătate. Aici, adolescenţii caută înţelegere din partea persoanelor care împărtăşesc aceleaşi lipsuri.

Citeşte şi: Viața socială a tinerilor din România, afectată de timpul petrecut online. Avertismenul specialiștilor: "Este vorba de un nou sindrom"

×
Subiecte în articol: tineri singuri socializare fenomen prieteni
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close