Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Viața socială a tinerilor din România, afectată de timpul petrecut online. Avertismenul specialiștilor: "Este vorba de un nou sindrom"

Viața socială a tinerilor din România, afectată de timpul petrecut online. Avertismenul specialiștilor: "Este vorba de un nou sindrom"

Tinerii români pierd din ce în ce mai mult interesul pentru orice fel de hobby. Serviciile de streaming, jocurile pe telefon sau chiar pandemia în care nu au putut socializa, au dus la acest punct.

Viața socială a tinerilor din România, afectată de timpul petrecut online. Avertismenul specialiștilor: "Este vorba de un nou sindrom"
Sursa foto: Getty Images I eclipse_images
de Andreea Borboros    |    01 Aug 2023   •   19:51

Alegerile în materie de hobby-uri s-au schimbat în ultimul deceniu, mai ales când vine vorba de tineri.

Dacă în trecut erau preferate activitățile în aer liber împreună cu persoane apropiate, acum, din ce în ce mai mulți oameni aleg să își petreacă timpul liber online sau pe telefon.

"În ultimii ani, expunerea la mediul virtual este din ce în ce mai răspândită, atât în rândul persoanelor adulte, cât mai ales în rândul copiilor.

În acest context al alegerii relaxării în fața tabletei, telefonului, jocurilor pe TV sau a programelor de streaming, din punct de vedere psihologic, se vorbește despre un nou Sindrom, si anume Sindromul Ecranului Electric.

Citește și: O fată de 15 ani a fost batjocorită în plină stradă, în București, de un bărbat pe care l-a cunoscut pe TikTok

Sindromul Ecranului Electric se manifestă la copiii prin hiperactivitate sau rezultate școlare scăzute, iar în cazul adulților apare tendința de conflict, retragere socială sau lipsă interes față de activitățile în afara casei", a spus Adina Berar, psiholog.

Fotbalul este cel mai popular hobby în rândul bărbaților, însă studiile din ultimii ani arată faptul că interesul pentru acest sport este în continuă creștere însă nu pe terenul din aer liber, ci în mediul online.

Un factor care a contribuit la această schimbare este reprezentat de pandemie, perioadă în care legăturile sociale au fost întrerupte, iar oamenii au fost nevoiți să se reorienteze spre activități desfășurate în casă.

×
Subiecte în articol: viata sociala tineri mediul online
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close