Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Eva Kaili iese din închisoare după patru luni de detenție în scandalul Qatargate. Va fi plasată în arest la domiciliu

Eva Kaili iese din închisoare după patru luni de detenție în scandalul Qatargate. Va fi plasată în arest la domiciliu

Eva Kaili iese din închisoare după patru luni. Aceasta a fost plasată în arest la domiciliu. Fosta vicepreședinte a Consiliului European a fost acuzată de corupție în scandalul Qatargate.

Eva Kaili iese din închisoare după patru luni de detenție în scandalul Qatargate. Va fi plasată în arest la domiciliu
Sursa foto: Hepta I DPA Images / Eric Vidal
de Ştefan Petrică    |    12 Apr 2023   •   18:55

După patru luni de detenție, dar și de încercări eșuate, Eva Kaili a reușit să obțină arestul la domiciliu și monitorizarea cu brățară electronică, asta după ce în toată perioada de detenție ea a reclamat, prin intermediul avocaților săi, că ar fi fost supusă la torturi.

Fosta vicepreședinte a Consiliului European s-a plâns de faptul că a fost ținută cu lumina aprinsă tot timpul ca să nu se poată odihni sau că nu a fost lăsată să se spele și că nu a fost lăsată să își vadă fiica în vârstă de doi ani.

Eva Kaili a reușit să obțină această măsură alternativă a arestului la domiciliu și va fi monitorizată cu brățara electronică.

Ea este ultima rămasă în închisoarea din Belgia, din întreg lotul Qatargate, asta pentru că, cu câteva zile în urmă, și europarlamentarul italo-belgian, Marc Tarabella a fost trimis acasă cu monitorizare cu brățară electronică.

Citește și: Roberta Metsola anunță reforme anticorupție pentru Parlamentul European în 2023: ”Vom lua măsuri!”

Eva Kaili a fost acuzată de corupție pentru că ar fi luat bani să influențeze părerile în Parlamentul European, să facă niște păreri favorabile pentru Qatar și Maroc.

×
Subiecte în articol: Eva Kaili arest la domiciliu Qatargate
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close