Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Expert criminalist, despre copilul găsit mort în Arad: "Cei care au comis fapta au avut grijă ca fata să fie identificată cât mai greu"

Expert criminalist, despre copilul găsit mort în Arad: "Cei care au comis fapta au avut grijă ca fata să fie identificată cât mai greu"

Dan Antonescu, expert criminalist, a analizat cazul copilului găsit mort lângă un cimitir din Arad. „Atunci când un criminal transportă cadavrul într-un alt loc decât acolo unde a comis crima înseamnă că acel loc are legătură directă cu el, cu autorul, care poate fi parte din anturajul victimei", spune expertul.

Expert criminalist, despre copilul găsit mort în Arad: "Cei care au comis fapta au avut grijă ca fata să fie identificată cât mai greu"
de Claudia Popovici    |    01 Noi 2021   •   18:39

Fetiţa găsită moartă pe un câmp din Arad are, de astăzi,un chip, dar nu şi un nume. Anchetatorii au reuşit să reconstituie faţa copilei, iar imaginea a fost făcută publică, în speranța că cei care o cunosc să sune la poliţie.

Nimeni din familia fetei nu a anunţat dispariția ei, la mai bine de 48 de ore de la crimă. Asta l-a făcut pe procuror să mai adauge un cap de acuzare la dosar ,cel de violenţa în familie.

În pumn, fetița ținea strâns un fir de păr, lung de 20 de cm. Aceasta probă ar putea să fie de ajutor criminaliștilor, care încearcă să stabilească profilul ADN al făptașului.

Întrebat despre acest caz, Dan Antonescu, expert criminalist, a precizat că acest detaliu ar putea constitui o informație esențială în acest caz şi s-a declarat mirat că o asemenea informație se găsește în spaţiul public.

„Asemenea amănunte sunt ținute de anchetatori sub cheie tocmai pentru ca autorul sau autorii să nu afle de indiciile pe care le-au obținut anchetatorii. Este clar că piesa principală din această anchetă o reprezintă aflarea identității fetei pentru că se va ajunge imediat şi la autor. Atunci când un criminal transportă cadavrul într-un alt loc decât acolo unde a comis crima înseamnă că acel loc are legătură directă cu el, cu autorul", a spus Dan Antonescu, expert criminalist.

„Oamenii aceștia care au comis fapta au avut grija ca fata să fie identificată cât mai greu"

„Şi tocmai de aceea el este obligat să rişte, pentru că a transporta un cadavru reprezintă un mare risc de a fi prins. Acest risc şi-l asumă pentru că e clar că nu poate lăsa cadavrul acolo, fie că vorbim de locuinţa lui, o proprietate, un atelier, un loc de muncă. Acel loc are legătură cu el şi încearcă să ducă acel cadavru cât mai departe.

Acum pasul doi l-a făcut, conștient fiind că el este din anturajul victimei, poate fi vorba de unul din părinți sau poate fi vorba de o familie dezorganizată, poate fi orice. Oamenii aceștia care au comis fapta au avut grija ca fata să fie identificată cât mai greu de aceea au incendiat cadavrul.

Aveți convingerea şi speranța că acest caz va fi rezolvat. Comunitatea face investigații, încearcă să obțină informaţii pe care să le comunice anchetatorilor", a spus expertul criminalist Dan Antonescu la News Hour with CNN de la Antena 3. 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close