Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Riscul unei noi explozii persistă la Crevedia | Noi detalii din anchetă

Riscul unei noi explozii persistă la Crevedia | Noi detalii din anchetă

Pericolul unei noi explozii încă există la Crevedia. Cisternele încărcate cu gaz sunt încă parcate în fața curții în care au avut loc exploziile de sâmbătă seara. Nimeni nu se poate apropia deocamdată de ele pentru a scoate gazul și pentru a le muta.

de Cristi Popovici    |    29 Aug 2023   •   18:53

Pompierii continuă să le stropească, dar astăzi au decis să extindă perimetrul de siguranță de la 300 de metri până la mai mult de 1km. A fost luată această decizie, deoarece riscul unei noi explozii în zonă a crescut.

La un moment dat a început să miroasă foarte puternic a gaz de la cisterna pe care pompierii o udă necontenită încă din seara exploziilor. Acea cisternă este crăpată și scapă GPL. Pompierii așteaptă să se golească natural până să declară zona una sigură pentru cercetări la fața locului.

Acolo așteaptă să intre polițiștii criminaliști, experții de la Insemex Petroșani și procurorul de caz.

Citeşte şi: Av. Adrian Cuculis, despre explozia de la Crevedia: "De aceea mutau gazul dintr-o cisternă în alta"

Sunt două dosare penale deschise momentan de către DNA pentru abuz în serviciu, unul care vizează pe cei de la IGSU activitatea din 2020 din momentul verificărilor făcute la stația GPL, iar un alt dosar vizează activitatea funcționarilor și a angajaților din Primăria Crevedia și a altor instituții cu atribuții de control.

Alte două anchete sunt deschise de Parchetul General și Parchetul Militar, iar acestea vizează moartea a doi civili și rănirea mai multor persoane, dar și modul în care au acționat pompierii în seara tragediilor.

Sunt, așadar, patru dosare penale, însă până acum patronii depozitului de GPL nu au fost chemați la audieri.

×
Subiecte în articol: explozia de la Crevedia cisterne
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close