Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Explozia de la Crevedia. Localnicii fac acuzaţii: "Tot timpul răsturnau dintr-o cisternă în alta"

Explozia de la Crevedia. Localnicii fac acuzaţii: "Tot timpul răsturnau dintr-o cisternă în alta"

Localnicii din Crevedia încă mai găsesc prin grădinile lor bucăţi de metal aruncate de suflul exploziilor. Cu toţii au trăit pe viu teroarea din seara în care staţia GPL a luat foc, unii dintre ei rămânând fără locuinţe.

Explozia de la Crevedia. Localnicii fac acuzaţii: "Tot timpul răsturnau dintr-o cisternă în alta"
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Aug 2023   •   18:55

Antena 3 CNN a obţinut şi mărturia unei femei care susţine că s-au făcut de mai multe ori reclamaţii din cauza mirosului de gaz care se simţea în jurul staţiei GPL, dar nimeni nu a luat măsuri.

"Dacă nu eram afară, muream aici", spune un localnic. În această situaţie au fost mulţi dintre locuitorii comunei Crevedia.

"Miros de gaze se simţea. Tot timpul răsturnau dintr-o cisternă în alta"

În doar câteva minute, oamenii au fost nevoiţi să adune ce au apucat de prin case şi să fugă din calea exploziilor care le-au afectat locuinţele. 

Însă nu toţi localnicii au avut norocul de a scăpa nevătămaţi.

Citeşte şi: Pericolul persistă la Crevedia: Pompierii intervin din nou la locul exploziilor | Unii localnici au părăsit locuinţele

Deşi, închisă oficial din 2020, oamenii mărturisesc că staţia funcţiona în continuare. Ba chiar au fost făcute şi plângeri, dar nimeni nu s-a obosit să verifice staţia GPL.

Pentru o parte dintre localnicii rămaşi fără case, primăria a pus la dispoziţie mai multe spaţii de cazare.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close