Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce i-ar fi provocat moartea femeii care a înghițit substanță de contrast la Târgoviște, în timpul unui CT. Familia îi acuză pe medici de malpraxis

Ce i-ar fi provocat moartea femeii care a înghițit substanță de contrast la Târgoviște, în timpul unui CT. Familia îi acuză pe medici de malpraxis

Moarte suspectă în Târgovişte. O femeie de 51 de ani a murit în timpul unui examen computer tomograf. Pacientei i se făcuse rău după cele şase pahare de substanţă de contrast.

Ce i-ar fi provocat moartea femeii care a înghițit substanță de contrast la Târgoviște, în timpul unui CT. Familia îi acuză pe medici de malpraxis
Sursa foto: captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Aug 2022   •   18:39

Femeia suferea de cancer şi a murit în timpul unei investigaţii făcute la o clinică privată. Acesteia i s-ar fi administrat substanţă de contrast, iar specialiştii iau în calcul varianta unui şoc anafilactic.

Fiul acesteia a povestit pentru reporterii News Hour with CNN cum a decurs momentul tragic.

Acuzaţiile familiei: "Asistenta era mai şocată decât noi"

Tragedia s-a întâmplat săptămâna trecută, în cadrul unei clinici private din Târgoviște. Cadrele medicale i-ar fi dat femeii să bea șase pahare de substanță de contrast necesară pentru examenul de computer tomograf. În timpul examinării, femeia a început să se simtă rău, să tușească și să respire cu dificultate. La scurt timp a murit.

Pacienta suferea de cancer mamar și se prezentase la clinica privată pentru un examen toracal. Băiatul povestește că angajatele de la clinică erau bulversate de ce se întâmplase și când s-au văzut depășite de situație au sunat la ambulanță. Era prea târziu, însă.

”Medicul a țipat la ea, asistenta era șocată” | Fiul femeii moarte la CT într-o clinică din Târgoviște rupe tăcerea 

Un procuror urmează să se pronunțe dacă este vorba de o culpă medicală sau nu. Oricum, familia a anunțat că va acționa în judecată clinica în care a murit femeia. Reprezentanții clinicii nu au dorit să comenteze, pentru moment, cele întâmplate.

Specialiştii iau în calcul varianta unui şoc anafilactic

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Substanţele de contrast se folosesc în cadrul tehnicilor radio-imagistice şi au rolul de a scoate în evidenţă diferite structuri ale corpului uman. Aceasta trebuie administrată sub îndrumarea şi supravegherea unui personal medical specializat şi este obligatoriu ca acesta să prevină reacţiile adverse. Lucru care, de multe ori nu este făcut pentru că nu se fac teste alergologice.

Polițiștii de la IPJ Dâmbovița au deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close