Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Festivalul George Enescu 2023. Cele mai mari surprize ale ediției din acest an

Festivalul George Enescu 2023. Cele mai mari surprize ale ediției din acest an

Anul acesta, Festivalul George Enescu aduce, la București, un concept cu totul nou, iar Cristian Măcelaru, noul director artistic, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, ce surprize a pregătit pentru public.

Festivalul George Enescu 2023. Cele mai mari surprize ale ediției din acest an
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2023   •   19:46

Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi dirijori ai momentului, câştigător al unui premiu Grammy şi director al Orchestrei Naţionale din Paris, se va ocupa de următoarele trei ediții ale Festivalului George Enescu.

Anul acesta, sloganul festivalului este "Generozitate", fiind vorba despre darul muzical pe care artiștii îl oferă publicului.

"Acest act pe care artiștii îl fac, anume când oferă muzica publicului, este, de fapt, o paralelă care există oriunde, pentru că o societate bogată și frumoasă devine mai reală în momentul în care dăruim ceva din noi", a spus Cristian Măcelaru, într-un interviu acordat pentru Antena 3 CNN.

Totodată, una dintre principalele noutăţi ale ediţiei din acest an, ce se va desfăşura între 27 august şi 24 septembrie, o reprezintă concertele pentru copii.

Citește și: “Simfonia Apei” revine, din 19 mai, în centrul Bucureștiului. Programul spectacolelor de apă, muzică și lumini

"Sunt concerte care au scopul de a introduce o generație tânără în muzica clasică", a mai adăugat dirijorul.

De altfel, acesta este principalul obiectiv al directorului festivalului,  anume să diversifice publicul și să reuşească să aducă în sălile de spectacol oameni din categorii sociale cât mai diverse.

"Întotdeauna mi-am dorit să mă implic în România în orice proiect posibil, pentru că valorific foarte mult ceea ce se întâmplă în această țară", a declarat Cristian Măcelaru.

Festivalul Enescu este cel mai important eveniment artistic din România, iar biletele se epuizează rapid, adesea în câteva minute de la punerea în vânzare.

La ediţia de anul acesta vor participa peste 3.500 dintre cei mai renumiți artiști ai lumii și peste 40 de orchestre din 16 țări.

Tot ca o noutate, vom avea parte de stagiunea orchestrelor româneşti.

De asemenea, printre numele care se regăsesc şi anul acesta în programul festivalului se numără dirijorii Sir Simon Rattle și Zubin Mehta, dar și pianista Yuja Wang.

×
Subiecte în articol: Festivalul George Enescu 2023
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close