Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Fondatorul unei platforme de criptomonede, condamnat la peste 11.000 de ani de închisoare, în Turcia. Prejudiciu de 13 milioane de dolari

Fondatorul unei platforme de criptomonede, condamnat la peste 11.000 de ani de închisoare, în Turcia. Prejudiciu de 13 milioane de dolari

Fondatorul unei platforme de criptomonede din Turcia a fost condamnat la 11.000 de ani de închisoare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   19:05

Fondatorul platformei de tranzacționare Thodex, Faruk Fatih Ozer, în vârstă de 29 de ani a fost acuzat că a fugit din Turcia în 2021 cu două miliarde de dolari în active aparținând unui număr de aproape 400.000 de utilizatori.

Compania derulase o campanie publicitară majoră pentru a atrage investitori, promițând în special că va oferi mașini de lux unora dintre aceștia.

Procurorii au descoperit că principalul obiectiv al companiei a fost fraudarea mai multor persoane prin atragerea mai multor clienți și bani.

Faruk a fost prins anul trecut în Albania şi extrădat în Turcia imediat.

Citește și: Interlop fără permis, prins la volan de polițiști de 11 ori și lăsat să plece. A fost reținut abia după ce a omorât un om

Prejudiciul total al investitorilor în urma prăbușirii Thodex este neclar.

Procurorii turci au estimat că se ridică la circa 356 de milioane de lire turceşti (13 milioane de dolari), însă presa turcă a raportat cifre de până la 2 miliarde de dolari.

Astfel de pedepse cu închisoare de câteva mii de ani sunt obișnuite în Turcia, odată ce a fost abolită pedeapsa cu moartea în 2004.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close