Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Hoțul care a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Capela Cotroceni a fost reținut

Hoțul care a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Capela Cotroceni a fost reținut

Un hoţ a furat o cutie în care erau bucăţi din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur. Când şi-a dat seama că moaştele nu-l ajută să se îmbogăţească, le-a aruncat în biserică şi a păstrat cutia.

Hoțul care a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Capela Cotroceni a fost reținut
Sursa foto: youtube.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2023   •   18:28

A durat ceva până când preotul de la capela Sfânta Elisabeta din Cotroceni a găşit rămăşiţele pe jos. Hoțul de 25 de ani a fost reținut, joi după-amiază, pentru 24 de ore.

El e bănuit că a furat și alte obiecte din aur și bani în ultimul an.

Poliţiştii din București au făcut, joi, două percheziții în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal de furt calificat. Din date a reieșit că bărbatul în vârstă de 25 de ani ar fi pătruns în mai multe biserici din București și ar fi furat diferite bunuri care fac parte din patrimoniul cultural național.

Citeşte şi: Un tânăr a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, bani și obiecte din aur, din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni, în Bucureşti

Tânărul ar mai fi furat de la biserica Eroilor Martiri și de la Cărămidarii de Sus bani din cutia milei și alte obiecte.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, printre care obiecte de cult religios.

×
Subiecte în articol: Sfântul Ioan Gură de aur moaste cutie
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close