Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini apocaliptice cu furtunile care au făcut ravagii în Europa. Vântul a depăşit 190 de kilometri pe oră

Imagini apocaliptice cu furtunile care au făcut ravagii în Europa. Vântul a depăşit 190 de kilometri pe oră

Europa este lovită de fenomene meteo extreme. Furtunile Ylenia şi Eunice au lăsat în urmă dezastre şi imagini apocaliptice. Meteorologii au emis avertizări de cod violet şi roşu de vânt puternic în Germania şi Marea Britanie.

Imagini apocaliptice cu furtunile care au făcut ravagii în Europa. Vântul a depăşit 190 de kilometri pe oră
de Claudia Popovici    |    18 Feb 2022   •   19:41

Eunice, cea mai puternică furtună din ultimele decenii care loveşte Marea Britanie, a provocat haos în ţară. Este emis cod roşu pentru zona Londrei, sud-estul şi estul ţării. Cetăţenii sunt îndemnați să nu-şi părăsească locuințele. În unele parți ale ţării, vântul a depăşit 190 de kilometri pe oră.

Specialiştii se tem că va fi una dintre cele mai periculoase furtuni din ultimele decenii.

Meteorologii au emis cod roşu de vânt puternic, o avertizare foarte rar folosită aici. În Londra, vântul poate atinge astăzi peste 180 de kilometri la oră, iar autorităţile au avertizat populaţia să rămână în case, pentru a nu-şi pune viaţa în pericol.

În sud-vestul Angliei, rafalele puternice au rupt turla unei biserici.

 

Oamenii au fost avertizați să "îşi lege" obiectele din grădini, să închidă ușile şi ferestrele şi să ţină mașinile încuiate în garaje, departe de copaci şi pereți.

Oamenilor li s-a transmis că este un pericol mortal aici, din cauza resturilor care pot cădea, de la copaci doborați şi linii electrice. Există, de asemenea, un risc sever de inundaţii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sute de zboruri au fost anulate pe aeroportul Heathrow, din cauza condiţiilor meteo. British Airways, Jet2 şi EasyJet se numără printre companiile aeriene care au redus numărul de curse.

Eunice este a doua furtună din această săptămână care loveşte Marea Britanie şi alte state din jumătatea nordică a Europei, după ce furtuna Dudley a lovit părţi din Scoţia, nordul Angliei şi Irlanda de Nord, lăsând mii de case fără curent electric. Premierul Boris Johnson a spus că armata este pregătită să-i sprijine pe cei afectaţi.

În Londra, Eunice a smuls inclusiv o parte din acoperișul celebrei Arene O2 - unul dintre cele mai mari stadioane polivalente din Marea Britanie.

Tot astăzi a fost înregistrată şi cea mai puternică rafală de vânt din istoria Marii Britanii, care a avut 196 de kilometri pe oră. 

Citiţi şi: Ce este și cum se manifestă codul meteo violet care a speriat Europa. Vijeliile ating România în această seară

×
Subiecte în articol: furtuni Europa cod rosu cod violet
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close