Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini apocaliptice din Statele Unite ale Americii! Ce spun românii de acolo: "Nu e de ieșit afară, trebuie să stăm în casă"

Imagini apocaliptice din Statele Unite ale Americii! Ce spun românii de acolo: "Nu e de ieșit afară, trebuie să stăm în casă"

Orașul New York este acoperit de fum gros şi înecăcios! Metropola a devenit cel mai poluat oraş din lume peste noapte din cauza incendiilor de vegetaţie din Canada.

Imagini apocaliptice din Statele Unite ale Americii! Ce spun românii de acolo: "Nu e de ieșit afară, trebuie să stăm în casă"
Sursa foto: Profimedia
de Ioana Mircea    |    08 Iun 2023   •   18:47

Fumul s-a îndreptat spre sud, astfel cerul din cele mai importante orase din Statele Unite a devenit maro-cenuşiu. Conform CNN, nivelurile de particule PM2,5, adică acei compuşi nocivi care arată poluarea din aer, în New York au atins vârful miercuri după-amiază, măsurând 303,3 micrograme pe metru cub.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ca să realizăm cât de gravă este situaţia, Organizația Mondială a Sănătății recomandă o limită a unui nivel mediu anual de 5 micrograme, de astfel de compuşi toxici, pe metru cub. Aşadar, vorbim, în acest caz de valori de aproape 60 de ori mai mari decât limita recomandată.

Citește și: Oraşul New York, acoperit de o ceaţă portocalie. Oamenii, obligaţi să poarte măşti de protecţie

75 de milioane de oameni din estul Statelor Unite sunt avertizaţi de poluare. În New York, autorităţile au şi câteva recomandări. Ieşirile trebuie limitate, în cazul în care sunt necesare, locuitorii trebuie să poarte mască, iar şcolile au fost închise.

Mii de români trăiesc în New York. Raul Mîndru, locuiește și el în New York și a povestit întreaga experiență în direct la Antena 3 CNN.

"Ieri a fost cel mai rău și cred că am trecut acum de ce a fost cel mai greu. Am văzut un pic de cer albastru astăzi, deci avem un pic de speranță.

Ieri a fost foarte rău, nu am putut să ies din casă. Mirosea a fum peste tot. Nu e de ieșit afară, trebuie să stăm în casă. Toți cumpărăm purificatoare de aer. Situația este destul de serioasă. Școlile sunt închise și toate evenimentele au fost anulate în mare parte. Îmi vine să iau  avionul și să mă întorc la Brașov (n.r. orașul din care este românul)", a spus Raul Mîndru.

×
Subiecte în articol: New York
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close