Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Răzgândiri progresive pe măsurile fiscale. Românii, păcăliţi de stat

Răzgândiri progresive pe măsurile fiscale. Românii, păcăliţi de stat

PSD dă înapoi cu introducerea impozitului progresiv. După ce Klaus Iohannis s-a arătat împotrivă, Marcel Ciolacu susţine că nu a fost vorba niciodată să fie introdus anul acesta şi nici de la începutul anului viitor.

Răzgândiri progresive pe măsurile fiscale. Românii, păcăliţi de stat
Sursa foto: captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2022   •   18:46

Astăzi ar fi trebuit să fie şedinţa coaliţiei în care să se decidă măsurile fiscale, dar ea a fost amânată.

Mâine (joi, 2 iunie - n.red.) ar trebui să fie ziua marilor decizii în ceea ce privește domeniul fiscal. Mâine ar trebui să fie discutate propunerile de modificare la Codul Fiscal, propuneri cu care trebuie să vină Ministrul de Finanțe Adrian Câciu.

Printre acestea,  eliminarea facilităților fiscale pentru sectoarele IT, construcții și agricultură. De asemenea, introducerea unei taxe de solidaritate care să fie plătită de marile companii - o propunere a PSD.

Marcel Ciolacu vorbea despre un impozit pe venit mai mic de 10% pe care să îl plătească cei care au venituri mici. Toate aceste măsuri ar trebui să fie discutate mâine într-o ședință a coaliţiei de guvernare.

Klaus Iohannis: "Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea. Aşa va rămâne!"

Guvernul s-a angajat să nu crească impozitarea și așa va rămâne, a declarat, luni, președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a spus că discuțiile despre schimbarea sistemului de impozitare se poartă "mai mult la televizor" decât în coaliție.

Întrebat dacă a discutat cu premierul sau cu ministrul de Finanțe despre impozitul progresiv, Klaus Iohannis a spus că discuții au fost.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close