Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN S-a dat startul înscrierilor la creşă şi grădiniţă! Cu noaptea în cap, mii de părinţi s-au aşezat la rând

S-a dat startul înscrierilor la creşă şi grădiniţă! Cu noaptea în cap, mii de părinţi s-au aşezat la rând

S-a dat startul înscrierilor la creşă şi grădiniţă! Cursa pentru prinderea unui loc nu-i uşoară pentru părinţi.

S-a dat startul înscrierilor la creşă şi grădiniţă! Cu noaptea în cap, mii de părinţi s-au aşezat la rând
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2023   •   18:47

Grupa mijlocie devine obligatorie din această toamnă, iar în unele unităţi de învăţământ sunt probleme cu numărul mic de locuri. Inspectoratele îi asigură însă pe părinţi că numărul poate fi suplimentat. Chiar şi aşa, familiile aşteaptă rezultatele cu emoţii.

Cu noaptea în cap, mii de părinţi s-au aşezat la rând, în speranţa că vor reuşi printre primii să depună dosarele de înscriere la creşă sau grădiniţă. Nu se ţine însă cont de ordinea primirii cererilor, ci de o serie de criterii precum vârsta copilului şi domiciliul acestuia.

Din această toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie. Tocmai din acest motiv, multe grădiniţe s-au văzut nevoite să creeze mai multe grupe mijlocii, în detrimentul celor mici.

Citeşte şi: Înscriere grădiniță 2023. Actele necesare pentru dosarul copilului și calendarul înscrierilor

Sunt insuficiente locuri, în condiţiile în care tot mai puţini părinţi îşi permit să îşi înscriere copiii la grădiniţe private.

Deficitul în creşele şi grădiniţele de stat din Capitală este de aproximativ 3.000 de locuri. Aşa se explică faptul că la unităţile de învăţământ bine cotate se depun şi o mie de dosare.

Mulţi părinţi stau cu emoţii până pe 30 iunie, când vor fi afişate rezultatele.

×
Subiecte în articol: crese gradinite inscriere
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close