Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Interviu cu Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO: "Suntem aici pentru a da un semnal foarte clar Ferderaţiei Ruse"

Interviu cu Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO: "Suntem aici pentru a da un semnal foarte clar Ferderaţiei Ruse"

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a oferit un interviu, în exclusivitate pentru News Hour with CNN. Tensiunile între NATO şi Federaţia Rusă n-au mai fost niciodată atât de puternice cum sunt acum.

Interviu cu Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO: "Suntem aici pentru a da un semnal foarte clar Ferderaţiei Ruse"
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2022   •   18:47

Președintele Klaus Iohannis, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și secretarul general adjunct, Mircea Geoană, au vizitat, vineri, baza militară de la Mihăil Kogălniceanu, județul Constanța.

Ce spune Mircea Geoană, despre iminenţa unui conflict la nordul României, aflaţi în interviul realizat de Sabrina Preda.

Mircea Geoană: "Suntem aici pentru a da un semnal foarte clar Ferderaţiei Ruse"

 

 

"Foarte rar secretarul general şi cu mine mergem împreună în acelaşi loc. Suntem aici pentru a da un semnal foarte clar Ferderaţiei Ruse, că articolul 5 funcţionează şi suntem extrem de pregătiţi să ne apărăm aliaţii, din Marea neagră până în Marea Baltică, indiferent de direcţie şi de geografie.

Şi, în al doilea rând să dăm un semnal către poporul român, către cetăţenii acestei ţări, care sunt preocupaţi. Suntem aici ca să le spunem că nu există riscuri la adresa securităţii României.

Mircea Geoană: "Totul este neobişnuit, provocator şi periculos"

Venirea acestor nave în Marea Neagră care sunt nave de asalt şi de desant naval. Deci este cu totul neobişnuit, este în afara normei, este provocator şi este periculos. Este clar că este un gest provocator şi care trebuie să fie schimbat de la Kremlin cu o decizie de a reveni într-o logică de normalitate.

Cu Franţa, la cârma acestui grup multinaţional, cu alţi aliaţi care vor veni alături de români şi alături de francezi, în câteva luni de zile să avem un grup de luptă NATO permanent aici la Marea Neagră, într-o locaţie geografică pe care ţara gazdă, România, ne-o va indica.

Este cel mai jos moment în relaţia Federaţia Rusă - NATO din ultimii 30 de ani de zile, mulţi dintre noi nu eram născuţi în perioada războiluui rece. Este o relaţie foarte proastă şi care nu face bine nimănui", a declarat Mircea Geoană.

Citiţi şi: Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană: "Vom continua să întărim prezența Alianței în România"
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close