Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Întreţinerea apartamentelor, tot mai scumpă. Românii renunţă la alimente pentru a face plata

Întreţinerea apartamentelor, tot mai scumpă. Românii renunţă la alimente pentru a face plata

După facturile mari la energie, au început să vină facturi mari și la întreținere. Românii au observat că facturile la întreținere pe luna decembrie au crescut cu peste 20%. Cei mai mulţi au început să facă economii și la mâncare pentru a-și putea acoperi noile cheltuieli. Motivul principal pentru creșterea constului la întreținere este prețul mare la energie electrică și gaze naturale.

Întreţinerea apartamentelor, tot mai scumpă. Românii renunţă la alimente pentru a face plata
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2022   •   23:14

Întreținerea apartamentelor a devenit tot mai costisitoare. În Brașov, la o scară de bloc întreținerea a crescut de la o lună la alta cu peste 20-30%.

"Din luna decembrie de la început, toți furnizorii de la salubrizare, curățenie, energie electrică, au transmis notificări de majorare a tarifelor cel puțin cu 1 ianuarie  Anul trecut gigacaloria era 190, iar anul acesta este 200 și, deci sunt diferențe mari la gigacalorie. Anul trecut în decembrie 2020 total întreținere 350 de lei, anul acesta 382 de lei, ca şi total", spune Alina Telegescu, administrator asociație de proprietari.

Cei mai afectați sunt oamenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Aceeași situație este și în București.

"Față de lunile anterioare, facturile au crescut pe o scară de 19 apartamente de la 150 de lei chiar și la 650 de lei.  Facturile la întreținere pe luna decembrie au fost cam 400-500 de lei la două-trei camere, din care căldura a reprezentat cea mai mare sumă. Gazul a crescut de două - trei ori, energia electrică, aproape de două ori", spune Eugen Beceanu, administrator bloc.

Pentru a-și acoperii noile cheltuilei, unii mănâncă mai puţin. 

"Facem economie. Nu mai cumperi mai mult, cumperi mai puțin, nu se poate altfel. Avem nevoie de bani de medicamente, suntem bătrâni", spune un bărbat.

În București, prețul dublu aprobat la începutul anului pentru gigacalorie de 980 de lei, încă nu a fost aplicat, însă după ce acesta va intra în vigoare, facturile la întreținere se vor majora cu peste 20% spun administratorii de bloc.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close