Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Dr. Ioana Stăncel, la News Hour with CNN: "Ştirile false au făcut ravagii în România" | "Ne putem aştepta la peste 12.000 de cazuri pe zi, după sărbători"

Dr. Ioana Stăncel, la News Hour with CNN: "Ştirile false au făcut ravagii în România" | "Ne putem aştepta la peste 12.000 de cazuri pe zi, după sărbători"

Dr. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a explicat la News Hour with CNN că "ştirile false au făcut ravagii în România", în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19.

Dr. Ioana Stăncel, la News Hour with CNN: "Ştirile false au făcut ravagii în România" | "Ne putem aştepta la peste 12.000 de cazuri pe zi, după sărbători"
Sursa foto: Anten 3 | Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Sabrina Preda    |    28 Dec 2021   •   18:49

O postare a unui medic din New York a devenit virală pe Twitter, după ce a explicat formele de boală pe care le face fiecare pacient infectat cu varianta Omicron în funcţie de vaccinul pe care l-a făcut, numărul de doze sau dacă nu este vaccinat.

Persoanele vaccinate cu schema completă şi booster au avut forme uşoare, mai exact durere uşoară în gât, dureri musculare uşoare şi nu au avut nevoie de oxigen.

Pacienţii vaccinaţi cu două doze, respectiv Pfizer sau Moderna, au avut aceleaşi simptome şi, în plus, au resimţit şi febră. Cei care s-au vaccinat cu o singură doză, respectiv cu Johnson&Johnson, au avut febră, oboseală sau tuse.

Cei nevaccinaţi, însă, au fost cei care au ajuns la spital, au făcut forme grave şi au avut nevoie de oxigen.

Dr. Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a vorbit la News Hour with CNN despre valul 5 al pandemiei de coronavirus.

"Ne putem aştepta la o creştere de cazuri, ne putem aştepta să depăşim 12.000 de cazuri pe zi la persoane care au fost infectate sau la persoane care nu sunt infectate. Dintre acestea, o parte va necesita spitalizare, o parte va necesita servicii de terapie intensivă şi suport de oxigen.

Avem o populaţie vaccinată şi o populaţie foarte mare care nu se mai vaccinează pentru că în România aceste ştiri false au putut să facă aceste ravagii. Ştirile false, campaniile negative, anti-vaccinare, sunt cele care vor avea pe conştiinţă următoarele cazuri.

Observăm că a scăzut rata de vaccinare şi pentru că nu mai este această condiţionare pentru certificatul verde şi pentru că există o poziţie şi din partea unor componente politice privind necesitatea obligativităţii vaccinării şi atunci ne aşteptăm ca oamenii să evite vaccinarea sperând că vor scăpa de boală şi că vor putea să fenteze şi formele de utilizare a certificatului verde.

Din păcate, s-a arătat în statisticile pe care le-aţi prezentat, că persoanele vaccinate au avut forme mult mai uşoare de boală, nu au necesitat suport de terapie intensivă şi suport de oxigen şi tocmai de aceea fac un apel ca măcar acum cât se mai poate face vaccinarea persoanele care nu au contraindicaţii să facă vaccinarea completă cu un vaccin care să permită această protecţie", a declarat dr. Ioana Stăncel.

×
Subiecte în articol: Ioana Stăncel COVID-19
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close