Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Israel şi Hamas, aproape de un acord de eliberare a mai multor ostatici

Israel şi Hamas, aproape de un acord de eliberare a mai multor ostatici

Israelul este foarte aproape de încheierea unui acord cu gruparea Hamas pentru eliberarea a cel puţin 50 de ostatici. În schimb, Israelul promite cinci zile de pauză de la atacurile din Fâşia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Noi 2023   •   19:14

În ultimele bombardamente, alţi trei comandanţi Hamas au fost ucişi, anunţă IDF-ul, care a făcut publice şi mai multe imagini despre care ei spun că sunt din momentele în care ostaticii erau aduşi în spitalul Al Shifa.

Alţi trei comandanţi ai Hamas au fost ucişi într-un raid aerian, conform declaraţiilor făcute de armata israeliană. Aceştia susţin că avioanele sunt direcţionate spre ţinte teroriste, nu spre infrastructura civilă din Gaza.

Armata israeliană a făcut publice imaginile din momentul în care mai mulţi ostatici din Israel erau introduşi în spitalul Al Shifa. IDF a descoperit şi un tunel adânc de 10 metri sub unitatea medicală, care se întinde pe o distanţă de 55 de metri.

Hamas, însă, neagă existenţa tunelurilor sub infrastructura civilă.

Citeşte şi: Război în Israel, ziua 45 | 48 de jurnalişti au fost ucişi în războiul Israel-Hamas

Purtătorul de cuvânt al IDF susţine că teroriştii au ucis în spitalul Al Shifa o femeie din armata israeliană. Trupul tinerei a fost recuperat de soldaţi săptămâna trecută, în momentul în care au ocupat unitatea medicală.

Între timp, Israelul şi gruparea Hamas sunt aproape de a încheia un acord pentru eliberarea ostaticilor, în schimbul încetării focului pentru cinci zile. Acordul prevede eliberarea a mai mult de 50 de ostatici.

×
Subiecte în articol: Israel Hamas acord ostatici
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close