Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Joe Biden și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă într-un clip distribuit pe internet | "Extremiștii vor să distrugă libertățile fundamentale"

Joe Biden și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă într-un clip distribuit pe internet | "Extremiștii vor să distrugă libertățile fundamentale"

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2023   •   18:51

Biden a făcut anunțul la exact patru ani după ce a intrat în cursa prezidențială din 2020, în care l-a învins pe Donald Trump.

În vârstă de 80 de ani, actualul președinte american a postat pe contul personal de Twitter un clip de trei minute, în care arată motivele pentru care vrea să candideze pentru încă patru ani la conducerea celei mai puternice națiuni.

Dacă va câștiga nominalizarea democrată și, în cele din urmă și alegeri, Biden va trebui să facă față unui mandat la capătul căruia va avea 86 de ani.

Citește și: Politicianul american pe cale să fie spânzurat din cauza lui Donald Trump reacționează la punerea acestuia sub acuzare

Biden: Întrebarea este dacă în anii care vin vom avea mai multă sau mai puțină libertate

Libertatea personală este fundamentală pentru ceea ce suntem noi, ca americani. Nu există nimic mai important, nimic mai sacru.

Acesta a fost obiectivul primului meu mandat - să lupt pentru democrația noastră. Asta nu ar trebui să fie o problemă de culoare politică, roșie sau albastră (...) 

Dar, știți, în întreaga țară, extremiștii MAGA (adepții lui Donald Trump, n.r.) se încolonează pentru a distruge aceste libertăți fundamentale, tăind asigurările sociale pentru care ați plătit toată viața, reducând impozitele pentru cei foarte bogați, dictând ce decizii în materie de sănătate pot lua femeile, interzicând cărți și impunând oamenilor pe cine să iubească, toate astea în timp ce îngreunează oamenilor posibilitatea de a vota.

Când am candidat la președinție, acum patru ani, am spus că suntem într-o bătălie pentru sufletul Americii, și încă suntem. Întrebarea cu care ne confruntăm este dacă, în anii următori, vom avea mai multă libertate sau mai puțină, mai multe drepturi sau mai puține. Știu care vreau să fie răspunsul, și cred că și voi știți (...)
De aceea candidez pentru a fi reales. Pentru că eu cunosc America. Știu că suntem oameni buni și decenți.

Biden: Fiecare generație a avut un moment în care s-a ridicat să apere democrația

Știu că suntem încă o țară care crede în onestitate și respect și în tratarea cu demnitate a celorlalți. Că suntem o națiune în care nu oferim urii un adăpost.

Credem că toată lumea este egală, că toată lumea ar trebui să primească o șansă cinstită de a reuși în această țară.

Fiecare generație de americani s-a confruntat cu un moment în care a trebuit să apere democrația, să lupte pentru libertatea noastră personală, să lupte pentru dreptul la vot și pentru drepturile noastre civile. Iar acesta este momentul nostru. Noi nu suntem la fel.

Noi, poporul, nu vom fi reduși la tăcere. Așa că, dacă sunteți alături de mine, mergeți la joebiden.com și semnați.

Haideți să terminăm această treabă. Știu că putem. Pentru că este vorba de Statele Unite ale Americii. Nu există nimic, pur și simplu nimic pe care să nu-l putem face dacă lucrăm împreună", a spus președintele în clipul în care și-a anunțat intrarea în competiția electorală din 2024.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Casa Alba candidatura
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close