Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Joe Biden condamnă atrocităţile din Bucha şi îl numeşte din nou pe Putin "criminal de război"

Joe Biden condamnă atrocităţile din Bucha şi îl numeşte din nou pe Putin "criminal de război"

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a condamnat vehement atrocitățile din oraşul ucrainean Bucha, situat la periferia Kievului, afirmând că omologul său rus, Vladimir Putin, este "brutal" şi "criminal de război".

Joe Biden condamnă atrocităţile din Bucha şi îl numeşte din nou pe Putin "criminal de război"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    04 Apr 2022   •   18:39

"Poate că vă amintiți că am fost criticat pentru că l-am numit pe Putin criminal de război. Ei bine, adevărul este, ați văzut ce s-a întâmplat în Bucha, aceste lucruri îi garantează... că este criminal de război", a afirmat Joe Biden, conform cotidianului The Washington Post şi postului de televiziune Sky News.

"Trebuie să adunăm dovezi, trebuie să continuăm să oferim Ucrainei armele de care au nevoie pentru a continua să lupte, trebuie să obținem toate detaliile pentru a organiza un proces pentru crime de război. Acest tip este brutal. Ceea ce s-a întâmplat în Bucha este revoltător şi a văzut toată lumea. Cred că este o crimă de război. Trebuie tras la răspundere", a subliniat Joe Biden.

Întrebat de jurnaliști care va fi reacția Washingtonului, Biden a răspuns: "Încercăm să aplicăm noi sancţiuni".

Reacția Rusiei, după valul de condamnări internaționale pentru masacrul de la Bucha

Președinția Rusiei a respins categoric, luni, acuzaţiile privind atrocitățile comise în orășelul Bucha, situat la periferia Kievului, şi a anunţat propria investigație în acest caz, pe care îl consideră un nou efort de discreditare a armatei ruse. "Respingem categoric toate acuzaţiile", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro, subliniind că Ministerul Apărării de la Moscova a depistat indicii privind "falsificarea imaginilor".

Ministerul de Interne de la Kiev acuză armata rusă de uciderea a sute de civili în orășelul Bucha. Cadavrele au fost descoperite după retragerea trupelor ruse din această zonă.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close