Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Kim Jong-un spune că Rusia va câştiga războiul din Ucraina

Kim Jong-un spune că Rusia va câştiga războiul din Ucraina

Kim Jong-un se declară convins că Rusia va câștiga războiul pe care Rusia l-a declanșat în Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2023   •   19:25

Declarația a fost făcută de liderul nord-coreean miercuri, în ziua în care s-a întâlnit cu Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a discutat cu Kim la cosmodromul Vostocinîi, iar programul vizitei liderului de la Phenian în Rusia a inclus și un dineu oficial.

Întâlnirea de la cosmodrom subliniază modul în care interesele celor doi șefi de stat se aliniază, ca urmare a confruntărilor separate și  tot mai intense pe care țările lor le au cu Statele Unite ale Americii, comentează internațională.

"Desigur, trebuie să discutăm despre cooperarea economică și problemele umanitare, despre situația din regiune. Avem o mulțime de probleme de discutat. Vreau să vă spun că mă bucur foarte mult să vă văd și vă mulțumesc că ați acceptat invitația și ați venit în Rusia", a afirmat Putin în fața camerelor de filmat.

Citește și: Meniul pregătit de Vladimir Putin pentru Kim Jong-un la dineul de stat din Rusia

"În prezent, Rusia este angajată într-o luptă dreaptă împotriva forțelor hegemonice, pentru a-și apăra drepturile suverane, securitatea și interesele. Republica Populară Democrată Coreeană și-a exprimat întotdeauna sprijinul deplin și necondiționat pentru toate măsurile luate de guvernul rus și profit de această ocazie pentru a reafirma faptul că vom fi întotdeauna alături de Rusia pe frontul anti-imperialist și pe frontul independenței", a spus, la rândul său, Kim Jong-un.

La dineul unde s-a servit un meniu special, Vladimir Putin i-a reamintit lui Kim un proverb coreean.

"În Coreea există un proverb: 'Hainele sunt bune când sunt noi, dar prietenii sunt buni când sunt vechi'. Și poporul nostru spune: 'Un prieten vechi este mai bun decât doi noi'. Aceste înțelepciuni populare sunt pe deplin aplicabile relației moderne dintre țările noastre.

Kim: "Credem că armata și poporul rus vor obține o mare victorie"

Aș dori să propun un toast pentru consolidarea, în continuare, a prieteniei și cooperării dintre țările noastre, dintre Federația Rusă și Republica Populară Democrată Coreeană, pentru bunăstarea și prosperitatea popoarelor noastre, pentru sănătatea tovarășului președinte și a tuturor celor prezenți", a spus liderul de la Kremlin.

Iar omologul nord-coreean a făcut, cu această ocazie, o referire la războiul Rusiei în Ucraina.

"Credem cu certitudine că armata și poporul rus vor obține o mare victorie în lupta dreaptă pentru a pedepsi forțele malefice care urmăresc ambiții hegemonice și expansioniste și pentru a crea un mediu stabil pentru dezvoltarea națională", a estimat Kim Jong-un.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close