Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministru ucrainean: "Vă va aminti de al Doilea Război Mondial" | Rușii au bombardat la Kramatorsk o gară cu 4.000 de oameni și au ucis zeci de civili, inclusiv copii

Ministru ucrainean: "Vă va aminti de al Doilea Război Mondial" | Rușii au bombardat la Kramatorsk o gară cu 4.000 de oameni și au ucis zeci de civili, inclusiv copii

Aproximativ 4.000 de oameni se aflau, vineri, în gara din Kramatorsk în momentul în care au lovit cele două rachete Tocika-U.

Ministru ucrainean: "Vă va aminti de al Doilea Război Mondial" | Rușii au bombardat la Kramatorsk o gară cu 4.000 de oameni și au ucis zeci de civili, inclusiv copii
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Apr 2022   •   18:52

Supraviețuitorii descriu scenele de groază iar pe rețelele de socializare circulă imagini cu resturile unei rachete pe care scrie, în limba rusă, "PENTRU COPII".

Cinismul macabru și-a găsit un corespondent în bilanțul victimelor: guvernatorul militar al regiunii Donețk a actualizat vineri după-amiază numărul morților la cel puțin 50, dintre care cel puțin cinci copii.

Potrivit reprezentantului căilor ferate din Ucraina, atacul a vizat în mod direct civilii.

"Au fost, într-adevăr, două lovituri şi continuă să țintească gările, infrastructura feroviară din regiune. Fac acest lucru în fiecare zi", spune Aleksandr Kamișin despre tacticile rușilor.

Ministerul Apărării de la Moscova neagă că Rusia ar fi tras cu rachete la Kramatorsk și numește relatările despre atacurile ruse drept "o provocare", exact cum a reacționat și la crimele din Bucha.

În galeria de imagini următoare pot fi văzute victime ale atacului de la gara din Kramatorsk. Atenție, imagini cu mare impact emoțional!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După retragerea fără glorie din jurul Kievului, pe care nu l-au putut captura, rușii se concentrează în prezent pe sudul și estul Ucrainei, unde separatiștii pro-Moscova controlează regiuni în Donețk și Lugansk încă din 2014, de la invazia peninsulei Crimeea.

Ministru ucrainean: "Bătălia pentru Donbas vă va aminti de al Doilea Război Mondial"

"Este un terminal feroviar obișnuit, într-un oraș obișnuit din estul Ucrainei. Așa a venit Rusia să protejeze Donbasul, așa văd ei protejarea populației vorbitoare de limbă rusă", a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski după atacul de vineri dimineață.

"Mulți oameni au încercat să îşi mute copiii departe de războiul Rusiei. Dar inamicul a atacat gara, civilii, copiii. Ucraina se opune astăzi răului, inumanităţii fără onoare şi moralitate", a reacționat, la rândul său, soția președintelui, Olena Zelenska, pe contul său de Telegram.

SUA și aliașii din NATO au avertizat că războiul Rusiei în Ucraina se poate prelungi luni sau chiar ani.

Iar ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a făcut o previziune și mai neliniștitoare la reuniunea desfășurată în această săptămână la Bruxelles.

"Bătălia pentru Donbas vă va aminti de al Doilea Război Mondial, cu operațiuni de anvergură, manevre, implicarea a mii de tancuri, vehicule blindate, avioane, artilerie", a estimat el.

Avertismentul oficialului de la Kiev vine în contextul în care încep să apară tot mai multe dovezi ale atrocităților comise în orașele ucrainene, cât timp acestea s-au aflat sub controlul trupelor Moscovei.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close