Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii ar putea ajunge să consume doar lapte din import. Ce spun fermierii

Românii ar putea ajunge să consume doar lapte din import. Ce spun fermierii

Sunt probleme mari în industria laptelui, ai căror reprezentanţi avertizează că nu mai fac faţă costurilor şi vor închide totul.

Românii ar putea ajunge să consume doar lapte din import. Ce spun fermierii
Sursa foto: pexels.com
31 Mar 2023   •   20:42

Românii ar putea ajunge să consume doar lapte din import. Este semnalul de alarmă tras de fermierii români după ce costurile motorinei, seminţelor şi îngrăşămintelor au explodat.

Ionuţ Lupu, directorul executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci "HolsteinRo", a spus la Antena 3 CNN că fermierii vor avea chiar și o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă săptămâna viitoare.

"Vorbim de o lege a Laptelui 307 care a fost publicată anul trecut în Monitorul Oficial. Vorbim de o serie de solicitări legate de deblocarea laptelui școlar, de acces la rezervele de stat, pentru că știm că avem cantități în momentul de față importante de lapte care nu au putut ajunge și nu ajung către procesare", a spus el.

Citeşte şi: Cisternă plină cu lapte, vărsată într-o fosă: Protestul fermierilor disperați că nu mai au cui să-și vândă producția, de la 1 aprilie

"Vorbim de două milioane de copii care ar putea beneficia de acest program (laptele şcolar - n.red.), finanțat parțial din banii europeni, dar din păcate doar 700.000 de copii din cei două milioane beneficiază de laptele fermierilor noștri", a mai spus Ionuţ Lupu, vineri, la News Hour with CNN.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

 

×
Subiecte în articol: lapte import Ionuţ Lupu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close