Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Limuzina şi avionul folosite de Nicolae şi Elena Ceuşescu au fost scoase la licitaţie

Limuzina şi avionul folosite de Nicolae şi Elena Ceuşescu au fost scoase la licitaţie

Limuzina Paykan, primită în dar de Nicolae Ceaușescu de la șahul Iranului, va fi scoasă la licitaţie şi este în perfectă stare. Mașina de colecție beneficiază de certificat de proveniență din partea R.A.A.P.P.S. și are un preț de pornire în licitație de doar 4.000 de euro. Nu este însă singura surpriză de la acestă licitaţie. Două avioane prezidenţiale aşteaptă să-şi ia zborul, dar cu un alt proprietar.

Limuzina şi avionul folosite de Nicolae şi Elena Ceuşescu au fost scoase la licitaţie
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2021   •   19:21

O apariţie rară în licitaţiile din România este limuzina preferată a fostului preşedinte Nicolae Ceauşescu. Folosită în deplasările oficiale, maşina de lux era scoasă rar din garajul partidului.

"Acest model de colecţie a fost dăruit lui Nicolae Ceauşescu în anul 1974 de către şahul Mohammad Reza Pahlavi, ultimul şah al Iranului. A venit în România şi a dăruit această bijuterie pe patru roţi fostului dictator", a spus Alina Panico, PR Galeriile Artmark.

De altfel, printre cei mai interesaţi de o astfel de achiziţie sunt oamenii de afaceri iraniei. În anii 70, atunci când a fost construit acest model, în Iran, limuzina Paykan era simbol naţional.

Preţul de pornire pentru o astfel de achiziţie este de 4.000 de euro.

Nu este însă singurul bun care a aparţinut unui şef de stat scos la vânzare. Două avioane prezidenţiale care au aparţinut lui Nicolae Ceauşescu şi lui Ion Iliescu sunt şi ele scoase la licitaţie.

"Cei doi foloseau aceste avioane pentru curse speciale, oficiale, pentru curse prezidenţiale în timpul mandatelor. Avioanele au un preţ de pornire de 25.000 de euro fiecare. Este un preţ mic raportat la categoria tezaur la care ele sunt incadrate", adaugă Alina Panico, PR Galeriile Artmark.

Licitaţia va avea loc joi începând cu ora 18:30. Pentru a participa este nevoie de un cont actic care se realizează în trei pași simpli. Te înregistrezi, completezi datele de identificare, atașezi poza buletinului și primești confirmarea unui cont activ.

 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close