Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mâine începe greva de avertisment a profesorilor! Ar putea urma închiderea școlilor

Mâine începe greva de avertisment a profesorilor! Ar putea urma închiderea școlilor

Mâine, 17 mai, activitatea profesorilor va fi suspendată pentru două ore, iar părinții sunt sfătuiți să-i țină pe copii acasă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2023   •   18:40

Mâine, timp de două ore, profesorii din grădinițe, școli, licee și universități își vor suspenda activitatea.

Astfel, în intervalul 11:00-13:00, cadrele didactice vor intra în clasă, dar nu vor susține lecțiile.

Sindicaliștii din învățământ au făcut apel către părinți să nu-i aducă pe elevi la școală.

"Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari și este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală și să nu aibă cine să stea cu ei", a spus Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), în cadrul unei conferințe de presă. 

Citește și: Ministrul Educației, prima reacție după ce profesorii au anunțat că încep greva: "Vreau să cred că nu ajungem luni la această formă de protest"

În cazul în care Guvernul nu ia măsuri pentru rezolvarea problemelor cadrelor didactice, sindicaliștii susțin că pe 22 mai vor declanșa grevă generală, ceea ce ar conduce la înghețarea anului școlar.

Pe de altă parte, părinții elevilor din ani terminali sunt disperați și se tem că aceste greve vor afecta examenele de final de an școlar, precum Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Cadrele didactice solicită majorarea salariilor, acordarea salariului mediu brut pe economie pentru profesorii debutanți, plata orelor suplimentare și decontarea navetei.

×
Subiecte în articol: grevă profesori
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close