Antena 3 CNN Actualitate Educație Ministrul Educației, prima reacție după ce profesorii au anunțat că încep greva: "Vreau să cred că nu ajungem luni la această formă de protest"

Ministrul Educației, prima reacție după ce profesorii au anunțat că încep greva: "Vreau să cred că nu ajungem luni la această formă de protest"

Ministrul Educației, Ligia Deca, a avut o primă reacție după ce profesorii au anunțat că mâine, 17 mai 2023, intră în grevă de avertisment, iar luni, 22 mai 2023, vor intra în grevă generală.

de Mia Lungu    |    16 Mai 2023   •   16:18

"Vom face tot ce putem pentru a evita greva generală a profesorilor". Este prima reacție a ministrului Educației, după ce cadrele didactice au anunțat că mâine intră în grevă de avertisment, timp de două ore.

"Consider că, în ceea ce privește actul educațional, el ar trebuie afectat cât mai puțin de astfel de chestiuni. Există perspectiva unei întâlniri, la nivelul liderilor coaliției, în zilele următoare. Vreau să cred că nu ajungem luni la această formă de protest.

Și vom face tot ceea ce ne stă nouă în putință, de la ministerul Educației, pentru ca discuțiile pe revendicările cadrelor didactice să fie purtate cu succces, în așa fel încât să ajungem la ceea ce ei își doresc, ca obiectiv macro: la o salarizare decentă și motivantă.", a precizat Ligia Deca.

Citește și: Grevă profesori 17 mai | Motivele care au dus la protestul cadrelor didactice

Potrivit unui comunicat remis presei, Ministerul Educației anunță că marți a fost semnat ordinul de ministru privind Constituirea Comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Muncă Unic la nivel de sector de activitate Învăţământ preuniversitar.

Conform sursei citate, urmează să aibă loc o întâlnire cu reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative pentru stabilirea, de comun acord, a calendarului negocierii. 

"În ceea ce privește revendicările federațiilor sindicale, Ministerul Educației a manifestat constant deschidere și disponibilitate pentru a soluționa, conform competenței și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, revendicările partenerilor de dialog social", arată reprezentanții ministerului.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close