Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mărturia emoţionantă a unui voluntar din Lvov: "Este un foc în interiorul meu care îmi spune că trebuie să merg să îi iubesc, să îi îmbrăţişez şi să simt compasiune pentru ei"

Mărturia emoţionantă a unui voluntar din Lvov: "Este un foc în interiorul meu care îmi spune că trebuie să merg să îi iubesc, să îi îmbrăţişez şi să simt compasiune pentru ei"

În gara din Liov lucrează fără oprire sute de voluntari. Oameni veniţi din Polonia, Republica Moldova, Spania şi chiar Chile gătesc pentru cei care fug din calea războiului, îi îndrumă spre un cort încălzit şi le spun cum pot ajunge în siguranţă în Europa.

Mărturia emoţionantă a unui voluntar din Lvov: "Este un foc în interiorul meu care îmi spune că trebuie să merg să îi iubesc, să îi îmbrăţişez şi să simt compasiune pentru ei"
Sursa foto: Antena 3
de Cristi Popovici    |    10 Mar 2022   •   20:09

Este şi cazul lui Aaron, care a venit cu prietenii, din Chile. Strâng donaţiile şi le repartizează în zonele afectate.

În gara din Liov lucrează fără oprire sute de voluntari. Oameni veniţi din Polonia, Republica Moldova, Spania şi chiar Chile gătesc pentru cei care fug din calea războiului, îi îndrumă spre un cort încălzit şi le spun cum pot ajunge în siguranță în Europa.

Este şi cazul lui Aaron, care a venit cu prietenii, din Chile. Strâng donaţiile şi le repartizează în zonele afectate. 

" Avem 50 de oameni aici, colaborăm cu mai multe biserici din Ucraina. Avem 60 de oameni la granița în Polonia care întâmpină refugiații, plătesc pentru restaurante, hoteluri şi multe altele.

Vin familii mari aici de 7,8,9 chiar şi 10 persoane. Par fără speranță, au lăsat totul în spate şi sincer nu le pot înţelege pe deplin durerea, dar este ceva ce mă mișcă.

Este un foc în interiorul meu care îmi spune că trebuie să merg să îi iubesc, să îi îmbrățișez şi să simt compasiune pentru ei. Pentru asta sunt aici", spune Aaron. 

De o parte din hrana pentru refugiații care ajung la gara din Liov ce ocupă Andre. Un tânăr voluntar din Ucraina care a ales să nu-şi părăsească ţara şi să rămână să-şi ajute concetățenii.

"Îi ajutăm pe cei care vin din orașele care acum sunt bombardate, iată îi hrănim. Noi aici nu lucrăm doar ziua, ci si noaptea. În spatele meu este un ceaun, acolo încap aproximativ 300 – 320 litri, adică 1000 – 1100 de porții de mâncare. În 24 de ore facem circa 6 – 8 ceaune de acest fel", spune voluntarul. 

O echipă de tineri veniți din Polonia se ocupă de transportul refugiaților şi se asigură că aceştia obțin toate actele necesare la intrarea în ţară.

"Venim din Polonia eu sunt din Moldova și fac voluntariat cu prietenii mei. Ajutam persoanele sa ajungă în Polonia
Azi suntem 7 microbuze și selectam mamele cu copii mici.
Oamenii sunt disperați şi  nu știu unde să o apuce mai întâi", spune voluntarul. 

×
Subiecte în articol: Lvov refugiati
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close