Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Moment hilar pentru angajaţii care ridicau o maşină în Bucureşti. În interiorul autoturismului era un om al străzii

Moment hilar pentru angajaţii care ridicau o maşină în Bucureşti. În interiorul autoturismului era un om al străzii

Prima zi de sancţiuni pentru şoferii indisciplinaţi din Bucureşti a fost un fiasco total. Şoferii au privit sideraţi cum roţile maşinilor le erau blocate, alţii s-au trezit cu amenzi după ce expiraseră timpul de parcare achitat iniţial sau alţii s-au scuzat că nu pot muta maşina de pe trotuar pentru că au pierdut cheile maşinii.

Moment hilar pentru angajaţii care ridicau o maşină în Bucureşti. În interiorul autoturismului era un om al străzii
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2022   •   18:42

Indiferent de motivul prezentat în faţa angajaţilor primăriei, cei care au parcat neregulamentar sau cei care au uitat să plătească, s-au ales cu amenzi în valoare de 200 de lei. În primele trei ore de acţiune, angajaţii au amendat peste 100 de şoferi în centrul oraşului.

Centrul Capitalei a fost vizat astăzi de cele mai aprige controale din ultimii ani. Angajaţii primăriei au verificat fiecare autoturism parcat pe un loc administrat de municipalitate pentru a vedea dacă şoferii au plătit sau nu parcarea.

În timpul campaniei de ridicare, nu au lipsit nici momentele hilare. În timp ce montau echipamentul de ridicare pe o maşină, angajaţii au realizat că în interiorul autoturismului se afla un om al străzii.

Au curs amenzile în Capitală. Peste 100 de amenzi în doar 3 ore

Deşi acţiunea a părut a fi una cu o mobilizare de forţe impresionantă, în realitate, oamenii legii au întâmpinat mai multe probleme.

Lipsa terenurilor destinate depozitării maşinilor este una dintre ele.

Este haos în Capitală. Şofer amendat pentru că a plătit parcare doar 2 ore şi a întârziat

Bucureştenii sunt sfătuiţi să apeleze la aplicaţiile de parking şi să plătească cu ajutorul cardului. Astfel vor primi notificări atunci când expiră timpul de parcare.

Străzile unde taxa de parcare este 10 lei

Potrivit, HCGMB 517/17.09.2019, pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1 - 5 lei, iar pentru zona 2 - 2,5 lei pe oră. Zona 2 este în afara inelului central, deci în afara cetrului orașului.

Tariful pentru zona 0 și pentru zona 1 se aplică pentru primele 2 ore de utilizare a locului deparcare, iar după expirarea acestei durate se va aplica măsura suprataxarii, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depășire.

Zona 0, unde tariful este de 10 lei/oră, este practic zona din jurul Pieței Universității, fiind delimitată de străzile: Piața Rosetti, str. Tudor Arghezi, str.Dimitrie Gerota, str. JL Calderon, str. CA Rosetti, bd. Nicolae Bălcescu, str. Ion Câmpineanu, Calea Victoriei, Splaiul Independenței, str. Halelor, Piața Unirii, bd. Unirii, bd. Mircea Vodă, str. Matei Basarab, bd. Hristo Botev.

Prețurile abonamentelor pentru persoane fizice

  • Zona zero: abonament de o zi (07.00 - 23.00) - 75 lei/zi. Abonament pentru o săptămână - 300 lei. Abonament pentru o lună - 1.050 lei. Abonament pe semestru - 5.250 lei. Abonament pe an- 9.450 lei.
  • Zona 1: abonamente de o zi - 38 lei, 150 lei/săptămână, 525 lei/lună, 2.625 lei/semestru și 4.725 lei/an
  • Zona 2: abonamente de o zi - 15 lei, 60 lei/săptămână, 210 lei/lună, 1.050 lei/semestru și 1.890 lei/an.

Cei care au abonamente pentru zona zero pot utiliza şi locurile de parcare din zonele 1 şi 2, iar cei care au abonamente în zona 1 pot folosi şi locurile de parcare din zona 2.

×
Subiecte în articol: mașini ridicate parcare amenzi
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close