Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Meciurile EURO 2020, cu Arena pe jumătate plină. Anunţul făcut de Gică Popescu

Meciurile EURO 2020, cu Arena pe jumătate plină. Anunţul făcut de Gică Popescu

Meciurile din optimile Euro2020 s-ar putea juca cu jumătate de arenă plină. Propunerea aparţine Federaţiei Române de Fotbal, iar Guvernul urmează să ia o decizie în acest sens.

Meciurile EURO 2020, cu Arena pe jumătate plină. Anunţul făcut de Gică Popescu
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2021   •   19:10

1 iunie este data limită până la care România trebuie să prezinte oficialilor UEFA condiţiile finale privind organizarea acestor competiţii.

"Mai sunt aproape patru săptămâni până la startul competiţei. Ieri am avut o nouă şedinţă în cadrul căreia Federaţia Română de Fotbal a venit cu o nouă propunere. Ca la meciul din optimi să crească număr spectatorilor  până la o capacitate de 45-50% din capacitatea totală. De asemenea, s-a cerut o derogare de la UEFA, astfel încât sa avem timp sa ne hotaram dacă vom creşte numărul de până la 50% , până la data de 1 iunie. UEFA a fost de acord, cu condiţia ca numărul de la 25 până la 50 % din capacitatea maximă, să fie ocupate de oameni vaccinaţi. Vorbim doar de ultimul meci. Celelalte meciuri, primele trei meciuri vor fi cu capacitate de 25%", a anunţat Gică Popescu, coordonatorul comitetul interministerial de organizare a Euro 2020 la București.

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei de coronavirus.

EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie - 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close