Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul Culturii, despre legătura tabloului găsit în Bulgaria cu Nicolae Ceaușescu: "Trebuie să avem o dovadă clară"

Ministrul Culturii, despre legătura tabloului găsit în Bulgaria cu Nicolae Ceaușescu: "Trebuie să avem o dovadă clară"

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a vorbit despre tabloul găsit recent în Bulgaria, care ar fi făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu.

Ministrul Culturii, despre legătura tabloului găsit în Bulgaria cu Nicolae Ceaușescu: "Trebuie să avem o dovadă clară"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2023   •   20:12

Ştirea conform căreia un tablou realizat de artistul american Jackson Pollock a fost găsit în Bulgaria şi i-ar fi aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a făcut înconjurul lumii.

Cu toate acestea, specialiștii afirmă că este nevoie de o expertiză amănunțită pentru a confirma atât autenticitatea picturii, cât și a semnăturii lui Nicolae Ceaușescu de pe spate.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat că este necesară o dovadă clară a legăturii României cu opera semnată de artistul american.

"Nu avem date care să confirme acest aspect. Rămâne să vedem, când îmi va răspunde colegul din Bulgaria, dacă există ceva scris pe spatele acelui tablou și dacă există premise referitoare la originalitatea operei.

Citește și: Tablou din colecția lui Nicolae Ceaușescu, descoperit în Bulgaria. Cât valorează și ce mesaj ascunde

Trebuie să avem, în primul rând, o dovadă foarte clară de legătură a României cu acel tablou, dacă el este original. Nu a fost inventariat niciodată în România un asemenea tablou. Eu cred că această știre nu se va confirma", a declarat ministrul Culturii.

Controversatul tablou a fost descoperit de polițiștii din Bulgaria în timpul unei misiuni de combatere a contrabandei cu obiecte de artă, iar specialiștii au dezvăluit că pictura valorează în jur de 50 de milioane de euro.

Pe spate, tabloul conţine o dedicaţie scrisă pentru actrița Lauren Becall, dar și o ștampilă cu semnătura lui Nicolae Ceaușescu.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close