Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tablou din colecția lui Nicolae Ceaușescu, descoperit în Bulgaria. Cât valorează și ce mesaj ascunde

Tablou din colecția lui Nicolae Ceaușescu, descoperit în Bulgaria. Cât valorează și ce mesaj ascunde

Un tablou pictat de artistul american Jackson Pollock, despre care se crede că ar fi făcut parte din colecția lui Nicolae Ceaușescu, a fost descoperit în Bulgaria.

Tablou din colecția lui Nicolae Ceaușescu, descoperit în Bulgaria. Cât valorează și ce mesaj ascunde
Sursa foto: Hepta & Art Enigma
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   20:57

Controversatul tablou a fost descoperit de polițiștii din Bulgaria, în timpul unei misiuni de combatere a contrabandei cu obiecte de artă, și îi aparține artistului american Jackson Pollock.

Opera de artă poartă un mesaj dedicat actriței Lauren Beckle: "Prietenei mele foarte talentate și dragi Lauren Beckle. La mulți ani! 16 septembrie 1949".

Cercetătorii au stabilit clar că este vorba despre stilul şi tehnica lui Pollock, însă, presa locală anunţă că pe spatele picturii există şi o ștampilă, care atestă faptul că opera de artă ar fi făcut parte din colecţia fostului lider comunist, Nicolae Ceauşescu.

Potrivit specialiștilor, opera de artă valorează în jur de 50 de milioane de euro, iar autoritățile bulgare precizează că tabloul ar putea fi trimis în România, dacă o cer autorităţile române, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Suma uriașă cheltuită de o fetiță de 11 ani pentru ziua de naştere. Are două afaceri de succes și este pe cale să devină milionară

În 2015, "Number 17A", un alt tablou realizat de Pollock s-a vândut cu 200 de milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: tablou Nicolae Ceauşescu Bulgaria
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close