Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: "Există o creștere a traficului de refugiați. Nu avem însă un flux masiv" 

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: "Există o creștere a traficului de refugiați. Nu avem însă un flux masiv" 

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat joi, la Antena 3, că există în acest moment un trafic mărit de refugiaţi în zona frontierelor cu Ucraina.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: "Există o creștere a traficului de refugiați. Nu avem însă un flux masiv" 
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Silvia Preda    |    24 Feb 2022   •   18:55

"La acest moment se iau hotărâri în zona Consiliului Nord Atlantic. Am discutat astăzi toată ziua cu miniștrii de apărare din zona NATO. Nu este în acest moment încă discutat despre vreo întărire să spunem a prezenței NATO pe teritoriul României pentru perioada imediată.

Cu siguranță vom lua decizii care vor însemna o întărire a frontului nu neapărat prin prezența unor trupe pe teritoriul României dar în vecinătatea României, în Marea Mediterană acolo unde de unde poate fi apărată inclusiv România sau alte țări", a spus ministrul Vasile Dîncu la "News Hour with CNN".

Ministrul Apărării: "Nu avem semnele unui posibil conflict pe teritoriul României"

"În acest moment există un anumit trafic mărit față de zilele trecute în zona frontierelor cu Ucraina. De asemenea, monologul meu din Moldova mi-a semnalat același lucru că și înspre Moldova există o creștere a traficului de refugiați. Nu avem însă un flux masiv.

Cei de la Ministerul de Interne, de la Poliția de Frontieră și de la IGSU sunt cei care gestionează în acest moment, sigur și cu ajutorul nostru dacă este nevoie, acest trafic al migranților", a mai spus ministrul Apărării.

"Nu avem niciun semn că ar exista posibilitatea extinderii pe teritoriul nostru. Nici cetățenii români, nici România nu are de suferit în acest moment decât prin pagubele colaterale de factură economică sau alte lucruri, dar în acest moment nu este niciun pericol să se extindă pe teritoriul României conflictul", a precizat ministrul.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close