Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ministrul de Externe din Ungaria le cere austriecilor să nu mai blocheze aderarea României la Schengen

Ministrul de Externe din Ungaria le cere austriecilor să nu mai blocheze aderarea României la Schengen

Ministrul de Externe din Ungaria a declarat că susține aderarea României la Spațiul Schengen. Peter Szijjarto îi invită politicos pe austrieci să nu mai blocheze aderarea țării noastre la zona de liberă circulație din Europa. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Sep 2023   •   19:07

"Aș vrea să-i rog politicos dar hotărât, ca sa nu zic că îi somez pe prietenii noștri austrieci, ca în această toamnă să nu mai blocheze din nou, ci să fie de acord cu aderarea prietenilor noștri români la Spațiul Schengen. 

Interesul național al Ungariei este ca România să adere la Spațiul Schengen în acest an. 

De la acel moment vom putea avea zece noi puncte de trecere a frontierei și nu vor avea timp de așteptare nicăieri de-a lungul graniței dintre cele două țări. 

Citește și: Parlamentul European a votat o rezoluţie împotriva Austriei. Despăgubiri pentru România şi Bulgaria, ţările ţinute în afara Schengen

Sperăm ca decizia din această toamnă referitor la aderarea României la Schengen se va baza pe fapte reale", a declarat Peter Szijjarto. 

×
Subiecte în articol: Aderarea României la Schengen
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close