Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cozi la moaştele Sfântului Nicolae. Mii de credincioşi au venit în Bucureşti: "Ne rugăm pentru sănătate, în vemurile astea e tot ce contează"

Cozi la moaştele Sfântului Nicolae. Mii de credincioşi au venit în Bucureşti: "Ne rugăm pentru sănătate, în vemurile astea e tot ce contează"

De Sfântul Nicolae, mii de credincioși au venit de la prima oră în Bucureşti să se închine la racla cu moaștele sfântului, așezate la Biserica Sfântului Gheorghe din Capitală.

Cozi la moaştele Sfântului Nicolae. Mii de credincioşi au venit în Bucureşti: "Ne rugăm pentru sănătate, în vemurile astea e tot ce contează"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    06 Dec 2022   •   19:29

Mii de credincioși din toată țara au venit, astăzi, în Bucureşti să se închine la moaștele Sfântului Nicolae, ocrotitorul copiilor.

Cozile s-au format încă de la prima oră, iar timpul de așteptare a ajuns și la 60 de minute.

"Ne rugăm pentru sănătate, este cea mai importantă în ziua de astăzi. Copiii să fie sănătoși, familia. În vremurile astea grele, sănătatea și credința", spune o credincioasă.

"Sfântul oferă darul pentru că el s-a preocupat întotdeauna de nevoile celor care nu erau sprijiniți de nimeni.

Astăzi vom dărui o carte despre rugăciune, pentru că sfântul Sinod al Bisericii noastre Ortodoxe Române a hotărât ca anul acesta să fie dedicat rugăciunii", spune părintele Vasile Ioana. 

Moaștele sunt depuse la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, acolo unde a fost adus pentru prima dată în România, brâul Maicii Domnului.

"Ne rugăm pentru sănătate. Îmi place, cred mult de tot. Sfântul Nicolae face minuni, chiar face minuni", spune o credincioasă. 

"Credință, liniște, pace, sănătate. De mic am chestia asta, e cel mai important", mai spune un credincios.

În România, aproximativ 800.000 de oameni își serbează astăzi ziua de nume.

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close