Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cea mai mare nuntă regală din Orient, din ultimii ani. Cum s-a îmbrăcat mireasa

Cea mai mare nuntă regală din Orient, din ultimii ani. Cum s-a îmbrăcat mireasa

Iordania a găzduit astăzi cea mai mare nuntă regală din ultimii ani. Prințul moștenitor al țării, Hussein s-a căsătorit cu arhitecta Rajwa Alseif, fiica uneia dintre cele mai bogate și mai influente familii din Arabia Saudită.

de Ioana Mircea    |    01 Iun 2023   •   20:02

Cu o listă de VIP-uri care o include pe Prima Doamnă Jill Biden, Prinţul William şi soţia lui, Kate, alături de membri ai mai multor familii regale europene și asiatice, nunta a devenit punctul central al atenţiei în regiune.

Este un test pentru familia regală a Iordaniei, care a trecut printr-o perioadă dificilă în ultimii ani din cauza problemelor economice și a unor lupte intern. Câteva mii de invitați au participat la nunta regală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Nunta regală este o șansă pentru monarhie de a-și arăta cea mai bună față pentru cetăţeni, dar și pentru lumea exterioară, după câțiva ani dificili. Iordania are o mulțime de provocări şi probleme.

Citește și: La cât ar putea ajunge darul de nuntă în toamna lui 2023

Este gazda unei populații uriașe de refugiați care au fugit din calea războiului din Siria și Irakul vecine și, desigur, și a unei mari populații palestiniene.

Relațiile cu Israelul au fost tensionate în ultimii ani. Pe de altă parte, regele Abdullah al II-lea și regina Rania, sunt vedete de talie mondială, aşa că s-a impus o nuntă extravagantă pentru fiul lor. Atât mireasa, cât și mirele au fost sărbătoriți în cadrul unor ceremonii separate, cu o zi înainte. 

Mireasa a ales să poarte la nunta sa o rochie albă cu motive tradiționale.

×
Subiecte în articol: iordania nunta regala
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close