Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Oraşele care vor suporta cele mai mari scumpiri ale facturilor la apă caldă și căldură

Oraşele care vor suporta cele mai mari scumpiri ale facturilor la apă caldă și căldură

Va fi o iarnă grea pentru toţi românii. Gigacaloria se va scumpi în toată ţara, iar în unele oraşe preţul va fi chiar dublu.

Oraşele care vor suporta cele mai mari scumpiri ale facturilor la apă caldă și căldură
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2021   •   18:37

Astfel, românii care sunt racordați la sistemele centralizate de încălzire ar putea plăti aproape dublu pentru apă caldă și căldură, dacă primăriile și Guvernul nu intervin prin ajutoare și subvenții.

Fiecare primărie va stabili cât va subvenționa din această creștere. Primarii au cerut și ajutor de la Guvern, anunțând că subvenția pe care ar trebui să o plătească este extrem de mare, iar în anumite orașe, cum este Timișoara, valoarea subvenției nu mai poate fi crescută, fiindcă s-a atins plafonul maxim.

Mai mult, 25 de municipii cer 1,8 miliarde de lei pentru a acoperi costurile de producere a agentului termic.

Cu cât va crește prețul gigacaloriei în marile orașe:

1. Bârlad 96%
2. Arad 94%
3. Braşov 85%
4. Oradea 55%
5. Buzău 52%

La Piteşti, populaţia va plăti 385 de lei, asta înseamnă o creştere de 48%. La Drobeta Turnu Severin, cetăţeanul va plăti 372 de lei, o creștere de 26 de procente, la Buzău - 448,95 lei, 52%.

Încă există oraşe în care subvenţia nu a fost decisă de autorităţile locale, exact ca în Bucureşti.

Avem și un exemplu că se poate. Suceava beneficiază de cea mai mare centrală de cogenerare din nord-estul Europei. Iar preţul gigacaloriei a scăzut de două ori numai în acest an.

Citește șiCum reușește Suceava să diminueze costul de producție al căldurii și al apei calde. Prețul gigacaloriei a scăzut de două ori anul acesta

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close