Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Tot mai mulţi copii sunt prinşi în plasa jocurilor de noroc. Legea care scoate cazinourile din oraşe, uitată în sertar

Tot mai mulţi copii sunt prinşi în plasa jocurilor de noroc. Legea care scoate cazinourile din oraşe, uitată în sertar

Un număr tot mai mare de copii intră în lumea jocurilor de noroc de la vârste tot mai fragede. Peste jumătate dintre elevii din România recunosc că au pus bani la pariuri sportive.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2024   •   19:00

Dependența de jocurile de noroc este o reală problemă cu care tot mai mulți români se confruntă. Cifrele arată că mai mult de 100.000 de români suferă de o astfel de adicţie.

Fenomenul se vede și la nivelul elevilor. Peste 25% dintre elevii români sub 16 ani au spus că au jucat la pariuri și alte jocuri de noroc, iar 51% au spus că în ultimul an au pus bani la pariuri sportive.

Mai grav, o mare parte din copii și adolescenți intră în lumea jocurilor de noroc la vârste foarte fragede – între 10 și 12 ani. 

 

Aproximativ 100.000 de români sunt dependenţi de jocurile de noroc

În România, ordonanța de urgență privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc a cunoscut o serie de modificări anul trecut, pe fondul presiunii din partea societății civile.

La mai bine de patru luni de când Senatul a adoptat proiectul care ar scoate păcănelele din orașe, inițiativa este în continuare blocată în Parlament.

×
Subiecte în articol: pacanele jocuri noroc
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close