Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN A fost ultima zi de parcări gratuite în București. Surpriză neplăcută pentru cei care parchează pe trotuar

A fost ultima zi de parcări gratuite în București. Surpriză neplăcută pentru cei care parchează pe trotuar

Au mai rămas doar câteva ore până când șoferii din București nu vor mai putea parca gratuit. Municipalitatea a găsit o soluție și pentru cei care parchează neregulamentar pe trotuar.

A fost ultima zi de parcări gratuite în București. Surpriză neplăcută pentru cei care parchează pe trotuar
Sursa foto: Mediafax Foto / Alexandra Pandrea
de Gabriel Dano    |    15 Aug 2022   •   18:43

Astfel, cei care vor încerca să fenteze regulamentul de parcare vor plăti peste 100-200 de lei. Tot în teorie, astăzi era prima zi de aplicare a regulilor, însă, fiind vorba de o sărbătoare legală, șoferii au avut parte de gratuitate.

După două săptămâni de campanii de informare, Primăria Municipiului București va începe de mâine să blocheze roțile celor care nu plătesc taxa de parcare sau va ridica mașinile celor care parchează neregulamentar pe trotuarele din oraș.

Aplicarea regulamentului drastic vine la pachet și cu o serie de reglementări pentru cei care doresc să închirieze locurile de parcare din jurul propriilor locuințe. Primăria Capitalei a pregătit o variantă și pentru cei care locuiesc în zona parcărilor administrate de către municipalitate.

Astfel, bucureștenii își pot lua abonamente în valoare de 100 de lei. În baza acestor sume, bucureștenii pot parca acolo unde găsesc liber, în zona domiciliului. Deși s-au pus la punct toate detaliile legate de blocarea roților sau a ridicării mașinilor, o nouă negociere politică a luat naștere în urma acestui proiect.

Pe terenul fostei autobaze Pipera ar fi trebuit construit Spitalul Metropolitan. În schimb, terenul este vizat acum pentru depozitarea mașinilor ridicate. Până la tranșarea situației, autoturismele vor fi duse pe terenurile primăriilor de sector.

Dacă vi se ridică mașina de pe trotuar, pentru recuperarea ei, va trebui să scoateți din buzunar peste 1200 de lei astfel, dacă sunteți prinși că ați parcat neregulamentar, Brigada Rutieră vă va amenda cu 3 puncte de amendă în valoare de 435 de lei. La acest cost se mai adaugă ridicarea mașinii în valoare de 500 de lei 150 de lei veți plăti pentru transportul acesteia și încă 150 pentru depozitarea ei pentru o zi.

 

 

×
Subiecte în articol: parcare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close