Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cea mai mare fraudă din industria pariurilor sportive, pusă la cale de un român. Şase fotbalişti români sunt suspectaţi de meciuri trucate

Cea mai mare fraudă din industria pariurilor sportive, pusă la cale de un român. Şase fotbalişti români sunt suspectaţi de meciuri trucate

Un român este acuzat de autorităţile din Spania că a pus la cale cea mai mare fraudă din industria pariurilor. Cu antene gigant şi coduri de transmitere a feed-urilor luate de la iranieni, românul ar fi reuşit să "anticipeze" rezultate de la marile competiţii sportive, inclusiv de la Cupa Mondială din Qatar.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2023   •   19:11

Gruparea pe care o patrona românul a câştigat sume fabuloase şi din aranjarea unor meciuri cu mai mulţi fotbalişti români.

În spatele emoţiilor, dincolo de joc, de spectacol, de fani, de microbişti, în spatele sportului sunt milioane şi milioane de euro, de dolari. Sunt banii care se fac în cealaltă industrie. În cea a pariurilor sportive.

Anchetatorii din Spania au descoperit o reţea care ar fi reuşit să păcălească lumea pariurilor. Gruparea a fost monitorizată încă din 2020, cu ajutorul Interpol, a transmis ministerul Finanţelor şi Funcţiei Publice din Spania.

Şase fotbalişti români sunt suspectaţi de meciuri trucate

Membrii ei aveau două modalităţi prin care ar fi câştigat sume fabuloase. Milioane de dolari. În primul rând, transmit oficialii, liderul grupării ar fi corupt mai mulţi fotbalişti români, de la diverse echipe din ţara noastră. Şase jucători din Liga a III-a, scriu jurnaliştii de la El Pais.

Cu alte cuvinte au aranjat meciuri cu sportivii. Era stabilit de dinainte rezultatul sau o anumită circumstanţă, iar apoi pariurile se făceau în masă, online, în Spania.

Gruparea decoda semnalul video cu coduri de la iranieni

O altă modalitate folosită era piratarea semnalului transmis prin satelit de la marile competiţii. 

Acest modus operandi a fost folosit în principal în ligile de fotbal din Asia și America de Sud, Liga Națiunilor UEFA, Bundesliga, Cupa Mondială Qatar 2022 și turneele de tenis ATP și ITF. Codurile de acces pentru feed-uri erau luate de la iranieni iar rețeaua folosea antene satelit cu diametrul de 2,40 metri – mai mult decât dublu față de dimensiunea obișnuită. O astfel de antenă ar fi fost găsită chiar în oraşul Cabanillas del Campo, la locuinţa presupusului lider, un român, au dezvăluit autorităţile din peninsula iberică.

Bogdan Ionuţ Vorovenci reuşea astfel să transmită locotenenţilor săi informaţia cu 20 de secunde sau chiar cu două minute înainte ca ea să ajungă în casele de pariuri. Cu alte cuvinte, vedea înaintea tuturor cine şi cum dădea un gol, de exemplu, iar oamenii săi pariau pe asta. Avea şi un om în interiorul unei mari case de pariuri din Spania dar şi un important influencer, cunoscut pentru ponturile sale în întreaga Europă.

Juan Gayá Salom şi Bogdan Ionuţ Vorovenci au fost săltaţi de anchetatori.

 

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close