Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Zeci de oameni au leşinat la slujba de sfinţire a bisericii din Bucov, unde a fost prezent şi Patriarhul Daniel. Cozi imense pentru a se intra în altar, în ziua târnosirii

Zeci de oameni au leşinat la slujba de sfinţire a bisericii din Bucov, unde a fost prezent şi Patriarhul Daniel. Cozi imense pentru a se intra în altar, în ziua târnosirii

Sărbătoare cu înghesuială la biserica din comuna Bucov, în Prahova. Sute de credincioşi au vrut să fie prezenţi la slujbă, mai ales că Patriarhul Daniel a sfinţit noua biserică. Enoriaşii au putut intra şi în altar cu această ocazie, dar testul de rezistenţă a fost la intrarea în biserică. Din cauza căldurii, mai multe de zece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Zeci de oameni au leşinat la slujba de sfinţire a bisericii din Bucov, unde a fost prezent şi Patriarhul Daniel. Cozi imense pentru a se intra în altar, în ziua târnosirii
de Cristi Georgescu    |    13 Iun 2022   •   14:36

Sărbătoarea Sfintei Treimi a fost celebrată astăzi, în a doua zi de Rusalii.

În lunea Sfântului Duh, o zi de mare importanță, Patriarhul Daniel a sfințit noua biserică din comuna Bucov, județul Prahova.

Sute de oameni din toate colţurile ţării s-au adunat în a doua zi de Rusalii, la slujba de sfinţire a bisericii Sfintei Treimi din Bucov.

Credincioșii au venit de la primele ore pentru a participa la acest eveniment important la care este anunţată şi prezenţa preafericitul părinte patriarh Daniel.

Capul BOR este însoţit de soborul de preoți și de Preasfințitul Timotei Prahoveanul, care vine în această localitate, după o perioadă de grea încercare.

Înainte vechea biserică a fost lovită la bombardament, atunci când era vizată rafinăria din zonă și ulterior a fost dat acceptul pentru a fi pusă mai departe o capelă în curtea cimitirului, care și ea a fost lovită și de cutremur în 1977, dar și de un incendiu. În 2016 s-a sfințit construcția în sine, iar acum la finalizarea tuturor lucrărilor, slujba de târnosire oferă pentru mii de oameni ocazia unică de a pătrunde în altar.

La Bucov, extrem de multe persoane venite în costum popular respectă această frumoasă tradiție și această sărbătoare.

Cu ocazia ceremoniilor de azi de la Bucov, patriarhului Daniel i-a fost conferit titlul de cetăţean de onoare al localităţii.

Update 14:25. Peste 30 de persoane au avut nevoie de atenţie medicală, după ce li s-a făcut rău din cauza aglomeraţiei şi căldurii. Cozile la intrarea în altar sunt foarte mari, iar preoţii au făcut apel la calm şi ordine, după ce mulţimea a dat semne de nerăbdare.

 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close