Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum văd românii creşterea pensiilor cu 11 lei: "Este o bătaie de joc. Muncesc mai mult ca oricând, altfel nu aș rezista"

Cum văd românii creşterea pensiilor cu 11 lei: "Este o bătaie de joc. Muncesc mai mult ca oricând, altfel nu aș rezista"

Veste şoc pentru pensionari. Veniturile acestora au crescut cu 11 lei în trimestru al doilea, faţă de primele 3 luni ale anului, potrivit datelor INS.

Cum văd românii creşterea pensiilor cu 11 lei: "Este o bătaie de joc. Muncesc mai mult ca oricând, altfel nu aș rezista"
Sursa foto: pixabay.com
de Roana Rotaru    |    13 Sep 2021   •   18:52

În contextul ultimelor scumpiri, pensionarii au apreciat că această creștere este infimă şi acuză decidenţii de bătaie de joc.

Astfel, pensia medie lunară s-a majorat de la 1.650 de lei la 1.661 de lei. Informația vine în contextul în care, numai în august, s-au înregistrat scumpiri de peste 20 de procente la gaze, energie electrică şi ulei alimentar. 

În România sunt 5 milioane de pensionari care încasează o pensie de 1.661 de lei. În trimestrul doi ale acestui an, adică în perioada aprilie- iunie 2021, pensia media a crescut în România cu doar 11 lei față de primele trei luni ale anului, o creștere pe care pensionarii o cataloghează ca fiind una infimă.

Mai mult decât atât, în România sunt foarte mari discrepanțe între pensiile medii încasate în diferite zone ale țării.

De exemplu, în Capitală un pensionar încasează o pensie medie de 2.024 de lei, în timp ce în Botoșani pensia medie nu trece de 1.272 de lei pe lună.

În contextul scumpirilor din ultima perioadă pensionarii fac față tot mai greu cheltuielilor. Să nu uităm că uleiul alimentar s-a scumpit cu 21 de procente în ultimul an, energia electrică ne costă mai mult cu 25%, iar gazele naturale s-au scumpit cu 20%.

Cum văd românii creșterea pensiilor, în medie cu 11 lei

Putea să crească cu rata inflației în primul rând și pe urmă s-a făcut un an de zile de când de când nu s-a mai mărit pensia. Și acum au desființat și punctul de pensie și ei tot calculează. O să calculeze până o să moară toţi pensionarii și nu o să mai aibă să dea pensii la nimeni", spune un pensionar.

„Neglijabilă total. Evident nu pot face nimic. Eu sunt pensionar, pensia este neglijabilă pentru mine. Muncesc mai mult ca oricând, am firmă mea că altfel nu aș rezista", mai spune un alt pensionar.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close