Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Poliția Română bate tare! Polițiștii au ajuns să-și redacteze documentele la mașini de scris din secolul trecut, la Buzău, iar imaginile au devenit virale

Poliția Română bate tare! Polițiștii au ajuns să-și redacteze documentele la mașini de scris din secolul trecut, la Buzău, iar imaginile au devenit virale

Polițiștii români au adoptat, de nevoie, stilul retro, și își redactează documentele bătând la mașini de scris de pe vremea bunicilor lor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   20:10

Se întâmplă la Buzău, iar dispozitivele mecanice demne de filmele de la mijlocul secolului trecut au fost fotografiate de polițiștii sindicaliști și postate pe internet unde, evident, s-au viralizat.

S-a ajuns aici pentru că, aparent, Inspectoratul de Poliție Județean a rămas fără toner la imprimante.

În pofida imaginilor postate pe rețelele sociale, Octavian Constantin, comandantul IPJ Buzău l-a luat pe "nu" în brațe.

"Mașina de scris nu este reală", a spus el.

Subordonații comandantului Constantin susțin contrariul.

Ei au povestit cum, de mai bine de două săptămâni, angajații de la IPJ Buzău au scos de la naftalină mașinile de scris, în lipsa tonerului pentru imprimante.

"S-au cumpărat echipamente la prețul cel mai mic. Vorbim aici de imprimante multifuncționale, dar ale căror consumabile ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Adică aproape la prețul de achiziție al echipamentului respectiv. Nu au contracte-cadru prin care să facă aceste achiziții. Au cumpărat echipamente fără a asigura mentenanța ulterioară", dezvăluie Gabriel Gîrniță, președintele Biroului Executiv al sindicatului SIDEPOL.

Fonduri ar exista, însă nu ar fi fost gestionate corespunzător, adaugă liderul sindical.

El mai spune că, la sfârșitul anului 2023, șeful Serviciului Logistic, responsabil inclusiv de imprimante, a fost recompensat cu un salariu pentru "lucrări de excepție".

Nu este clar dacă "lucrările de excepție" se referă la reactivarea mașinilor de scris.

Conducerea IPJ Buzău susține mașinile de scris care au fost fotografiate și "circulă" pe rețelele sociale sunt "doar cu titlu ilustrativ", dar sindicaliștii din Poliție afirmă că și la Inspectoratele Județene de Poliție din București, Bacău și Vâlcea ar fi probleme cu imprimarea pe hârtie a documentelor necesare activității de zi cu zi.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close