Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Afacerea sărbătorilor de anul acesta: Porcii vor fi vânduţi pe internet | Specialiștii ne spun la ce să fim atenți

Afacerea sărbătorilor de anul acesta: Porcii vor fi vânduţi pe internet | Specialiștii ne spun la ce să fim atenți

Porcul de Crăciun se va cumpăra online anul acesta. Deja site-urile cu anunţuri şi reţelele sociale sunt pline de oferte.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2023   •   19:08

În jur de 700 de lei costă un porc de mărime medie, iar vânzătorii asigură inclusiv transportul cărnii până la uşa clientului.

Producătorii obişnuiţi au pierdut teren în faţa celor care vând online. În contextul în care pesta porcină a închis târgurile de animale din ţară, comercianţii nu prea au alte opţiuni şi s-au adaptat vremurilor.

Oferta este amplă, pe site-urile de anunţuri găsim tot felul de variante: de la porci care pot fi cumpăraţi în viu, până la unii pe care îi putem primi direct acasă, tranşaţi şi porţionaţi.

Citeşte şi: Cât costă un brad de Crăciun în 2023. Prețurile au crescut considerabil față de anul trecut

Specialiştii atrag însă atenţia că trebuie să verificaţi bine înainte de a decide să achiziţionaţi. Ar trebui să cereţi inclusiv buletinele de analizare de la medicul veterinar.

Trebuie să aveţi în vedere că, în anumite zone ale ţării, transportarea porcilor vii de la vânzător şi sacrificarea lor în propria gospodărie este interzisă.

Porcul în viu poate fi cumpărat cu preţuri care pornesc de la 15 lei pe kilogram, în timp ce un animal deja tranşat se vinde cu preţuri care încep de la 18 lei. 

Vezi şi: Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion 2023. Florinela Georgescu, director ANM, anunță unde va ninge în România 

×
Subiecte în articol: porc Crăciun carne carne de porc porci
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close