Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Animalele de companie ne pot salva viața! Povestea câinelui care a încercat să-i arate stăpânului că are o tumoră

Animalele de companie ne pot salva viața! Povestea câinelui care a încercat să-i arate stăpânului că are o tumoră

Câinele nu este doar cel mai bun prieten al omului, ci şi cel care ne poate semnala existenţa anumitor boli. Zeus, un ciobănesc german de doar 10 luni, i-a arătat stăpânului său că are o problemă gravă de sănătate.

Animalele de companie ne pot salva viața! Povestea câinelui care a încercat să-i arate stăpânului că are o tumoră
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Feb 2023   •   21:26

 Zeus, un ciobănesc german de doar 10 luni, i-a salvat viața unchiului stăpânului său, simțind că acesta se confruntă cu o problemă serioasă de sănătate.

Timp de șapte zile, Zeus l-a mirosit pe bărbat și l-a tras de un deget, acesta hotărând, în final, să meargă la un consult.

La spital, bărbatul a aflat că are o tumoră la deget, însă, datorită lui Zeus, boala a fost depistată la timp.

"Câinele îi tot arăta, în felul lui, că are o problemă, până când l-a tras de deget și, astfel, unchiul meu a hotărât să meargă să facă un control.

Citește și: Un câine şi o pisică, supravieţuitori împreună. Şi-au ţinut de cald unul altuia în ruinele din Turcia

A descoperit că avea o problemă destul de gravă și a fost necesar să-i amputeze degetul", a spus stăpânul lui Zeus.

Potrivit studiilor internaţionale, patrupedele pot detecta mai multe forme de cancer prin probe de sânge, cu o acurateţe de peste 90%.

Câinii au un simț al mirosului chiar de 10.000 de ori mai dezvoltat decât al oamenilor, de aceea pot avea abilitatea de a detecta semnele unor afecțiuni grave.

Cu toate acestea, chiar dacă animalele ne pot indica semnele anumitor afecţiuni, medicii ne recomandă să ţinem cont de diagnosticul stabilit de un specialist.

×
Subiecte în articol: ciobănesc german
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close