Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Povestea emoționantă a doctorului român plecat în India să salveze copiii săraci: ”Luni am ajuns, luni am intrat în sala de operații”

Povestea emoționantă a doctorului român plecat în India să salveze copiii săraci: ”Luni am ajuns, luni am intrat în sala de operații”

Un medic din Bacău este singurul doctor român care a plecat într-o misiune umanitară în 2023. Ovidiu Cristian a stat timp de 3 luni departe de familie, însă, povesteşte el, a ajuns să se simtă ca acasă în India.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Dec 2023   •   19:19

Ovidiu Cristian Scovronschi are 39 de ani, este doctor chirurg maxilo-facial în Moineşti, judeţul Bacău. În acest an a fost cooptat într-o misiune umanitară în India.

Iniţial, pentru a ajuta echipa de medici de acolo să opereze cazurile cu malformaţii grave, dar şi pentru a învăţa copiii cum să aibă o igieniă orală corectă. Însă, a ajuns să facă mult mai mult.

Trei luni a operat alături de medicii indieni de renume la spitalul Saint Thomas.

”Odată ajuns în cadrul spitalului Sain Thomas, din prima zi, luni am ajuns, luni am intrat în sala de operații. Erau programați doi bebeluși de 3 luni, ca o particularitate între malformațiile de tip despicătură de buză”, spune Ovidiu Cristian.

Citește și: Un curier din Sibiu s-a bătut singur, ca să fure peste 11.000 de lei din livrări. Povestea pe care le-a servit-o polițiștilor

Aşa, Ovidiu Cristian Scovronschi a ajuns să fie numit de presa indiană ''eroul copiilor săraci''.

”Nu eu am fost erou, eu am fost doar un instrument, eroii au rămas acasă. Eroii sunt cei din familia mea.

Soția poate este cel mai mare erou și sunt copiii care mă întrebau `tati ce faci acolo`. Ca să le justific timpul departe de ei spuneam: `tati, am plecat ca să ajut copiii săraci, să facem ceva pentru ei`”, a mai spus Ovidiu.

Ovidiu este căsătorit de 7 ani. Împreună cu soţia sa, şi ea medic stomatolog, are doi copii. Un băieţel de 6 ani şi o fetiţă de 3. Acum s-a întors acasă însă, spune că ar repeta oricând experienţa din India, chiar dacă este nevoit, pentru o perioadă, să stea departe de familie.

A fost cooptat într-o misiune umanitară în India, pentru educarea copiilor in igiena orală, dar și să ajute echipa internațională sa opereze cazurile grave cu malformații. La prezentarea situației din India, doctorul a decis pe loc că trebuie să ajute, si-a lăsat copii și familia acasă singuri și timp de 3 luni a fost eroul copiilor din India.

Presa națională din India a mediatizat intens aportul doctorului român, l-au decorat pentru tot aportul adus, l-au numit eroul copiilor săraci.

Doctorul Ovidiu Cristian Scovronschi este originar din Moinești, Județul Bacău, și este doctor în cadrul Spitalului Moinești.

×
Subiecte în articol: ovidiu cristian scovronschi India doctor
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close