Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Pregătiri pentru parada de 9 mai. Putin îşi etalează "avionul apocalipsei" la Moscova

Pregătiri pentru parada de 9 mai. Putin îşi etalează "avionul apocalipsei" la Moscova

Măreaţa paradă de Ziua Victoriei, organizată în fiecare an pe 9 mai la Moscova, este anul acest mai importantă ca niciodată. Rusia duce un război dur în Ucraina, iar occidentul urmăreşte cu sufletul la gură deciziile pe care liderul de la Kremlin le-ar putea lua cu ocazia celei mai importante sărbători naţionale a ruşilor. La Moscova au avut loc ultimele pregătiri înaintea paradei.

Pregătiri pentru parada de 9 mai. Putin îşi etalează "avionul apocalipsei" la Moscova
Sursa foto: DPA Images / Victor Berzkin | Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mai 2022   •   19:51

La Moscova au avut loc ultimele repetiţii pentru parada de 9 mai, când se sărbătoreşte victoria împotriva Germaniei naziste în al doilea război mondial.

Sute de trupe, tancuri şi piese de artilerie au trecut în coloană pe sub zidurile Kremlinului.

"Avionul apocalipsei" al lui Vladimir Putin, văzut deasupra Moscovei

De asemenea, avionul "Apocalipsei" al lui Vladimir Putin, care îi permite liderului de la Kremlin să continue să conducă Rusia în timpul unui război nuclear, a fost văzut zburând deasupra Moscovei.

Avionul-gigant din era sovietică nu are ferestre în afară de cabina de pilotaj și e cunoscut sub numele de "Kremlinul zburător".

Kremlinul a dezminţit zvonurile că Putin ar folosi prilejul acestei sărbători ca să declare în mod oficial război Ucrainei. Dar experţii occidentali amintesc că Rusia a negat, până în ultima clipă, şi intenţia de a ataca Ucraina.

Cert este că parada de anul acesta va avea o mai mică anvergură decât cele din trecut, prilej pentru remarci ironice din partea autorităţilor de la Kiev.

Ce spune preşedintele Ucrainei despre parada de la Moscova

"Acest război a slăbit deja Rusia atât de mult încât plănuiesc să folosească mai puţine piese de echipament militar la parada din Moscova", a declarat Volodmir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Chiar dacă pe 9 mai nu va declara război Ucrainei, Putin are şi alte opţiuni pe masă. Ar putea anunţa anexarea teritoriilor separatiste Lugansk și Donețk din estul Ucrainei, ar putea anunţa preluarea controlului deplin asupra orașului-port Mariupol, sau ar putea anunţa adoptarea legii de mobilizare în Rusia, potrivit experţilor occidentali.

Ruşii ar plănui o paradă a prizonierilor ucraineni pe străzile bombardate ale Mariupolului

Potrivit autorităţilor locale, ruşii vor să îmbrace 2.000 de civili, care se află acum în lagăre de filtrare din zonă, în uniforme ale armatei ucrainene, urmând ca imaginile cu aceştia să fie difuzate de televiziunile ruse.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close