Antena 3 CNN Externe Avionul nuclear al lui Putin, văzut lângă Moscova

Avionul nuclear al lui Putin, văzut lângă Moscova

Avionul "Doomsday" al lui Putin, care îi permite să continue să conducă Rusia dacă izbucnește războiul nuclear, a fost văzută zburând lângă Moscova.

Avionul nuclear al lui Putin, văzut lângă Moscova
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    03 Mai 2022   •   19:40

Avionul special "Doomsday" al lui Vladimir Putin, care îi permite să continue să conducă Rusia în timpul unui război nuclear, a fost văzut zburând în jurul Moscovei în ultimele zile, scrie presa britanica.

Imaginile surprind aeronava Ilyushin Il-80 zburând la altitudine joasă, peste periferia orașului.

Avionul gigant din epoca sovietică nu are ferestre în afară de cabina de pilotaj și e cunoscut sub numele de "Kremlinul zburător".

În cazul unui atac nuclear Putin ar fi capabil să conducă Rusia și să dea comenzi armatei sale pentru lovituri decisive de la postul de comandă din aer.

O reţea pentru comunicații prin satelit se află deasupra fuselajului său. Coada aeronavei găzduiește, de asemenea, un troliu pentru o antenă remorcată, cu frecvență foarte joasă. Stabilizatoarele orizontale au și spațiu pentru mai mulți senzori sau antene de comunicație.

Reapariția "Doomsday" este un semn că Putin vrea să trimită un mesaj de avertizare Occidentului, scrie dailymail.

Oficialii ruși susţin însă că aeronava va fi prezentă la parada anuală de Ziua Victoriei din Piața Roșie și că este implicată în "repetiții". Asta deşi nu a mai fost văzuta la un astfel de eveniment din 2010.

La paradă, aeronava va fi escortată de două MiG-29 în timp ce zboară jos deasupra Catedralei Sf. Vasile.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că opt MiG vor zbura sub forma literei "Z" în sprijinul militarilor ruși care participă la operațiunea militară din Ucraina.

Sunt două scenarii legat de prezenţa acestui avion. Prima ar fi că este un alt mesaj de avertizare dat Occidentului de Vladimir Putin, iar cea de-a doua variantă este că va fi folosit la parada de 9 mai, şi atunci este implicat în exerciţii pentru această paradă. 

×
Subiecte în articol: avion nuclear Putin Moscova Dommsday razboi
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close