Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Suma de bani pe care o plătesc românii pe chirie, în funcție de oraș | Piața de imobiliare, în creștere continuă

Suma de bani pe care o plătesc românii pe chirie, în funcție de oraș | Piața de imobiliare, în creștere continuă

A deveni proprietar în România, pentru mulți, a devenit un vis cu slabe șanse de a deveni realitate. Apartamentele și casele s-au scumpit nejustificat de mult. Astfel, chiria este aleasă de tot mai mulți cetățeni. Totuși, și chiriile au crescut simțitor în ultimii doi ani.

Suma de bani pe care o plătesc românii pe chirie, în funcție de oraș | Piața de imobiliare, în creștere continuă
Sursa foto: Getty Images I Perawit Boonchu
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2024   •   19:05

Cei de la imobiliare.ro au făcut o analiză interesantă: Câți bani din salariu se duc pe chirie în funcție de zona în care locuim?

Cele mai scumpe chirii sunt în Cluj-Napoca. O chirie lunară medie ajunge la 2.609 lei, iar un salariu mediu este în jur de 5.766 de lei. Clujenii dau 45% din salariu pe chirie. 

Brașovul este fruntaș. Aici, o chirie este de 2,380 de lei pe lună, iar salariul este de 4,588 de lei. Astfel brașovenii dau 52% din salariu pe chirie. 

În Iași, aproape jumătate din salariu se duce pe chirie. O medie lunară a chiriei este de 1,988 de lei pe lună cu un salariu de 4,704 de lei. 

În Capitală, salariile sunt mai mari, respectiv 6,136 de lei, iar o lună de chirie costă 2,485 de lei. 

×
Subiecte în articol: salariu chirie pret imobiliare romanii
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close