Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primarul orașului Nikolaev: ”Pot să spun că România ne-a ajutat foarte mult”

Primarul orașului Nikolaev: ”Pot să spun că România ne-a ajutat foarte mult”

Situaţia din Ucraina rămâne tensionată. Oraşul Nicolaev a fost bombardat din nou. Alarmele sună de câteva ori pe zi. Avem şi interviul momentului cu primarul din Nikolaev, realizat de trimişii noştri speciali, Ana Maria Roman şi George Chironică.

Primarul orașului Nikolaev: ”Pot să spun că România ne-a ajutat foarte mult”
Sursa foto: mkrada.gov.ua
de Ana-Maria Roman    |    29 Mar 2022   •   18:43

Sunt imagini din această dimineață din zona portuară a orașului Nikolaev. O rachetă lansată din Crimeea este surprinsă de o cameră în momentul în care lovește violent.

Principala ţintă a fost clădirea administraţiei regionale. În momentul atacului, în interior se află oameni. Imaginile dezastrului sunt greu de privit. Primarul din Nikolaev a oferit un interviu în exclusivitate pentru News Hour with CNN.

”Până acum avem 25 de oameni răniți și deja au fost confirmați 7 morți. Căutăm oameni încă. Nu le putem spune exact pentru că nimeni nu i-a numărat când au intrat în clădir”, a povestit Oleksandr Syenkevych, primarul orașului Nikolaev.

”Am auzit un avion în oraș, apoi am auzit explozia. Sigur era avionul care a lansat racheta. Cred că au vrut să atace Administrația Regională din cauza șefului, care are biroul în aceeași clădire, dar nu era atunci acolo. Cu siguranță, oamenii care au murit, au fost simpli oameni care își fac treaba”, a adăugat acesta.

Până acum cel puțin 17 persoane au fost scoase de sub dărâmături, dar căutările continuă. Există, în continuare civili daţi dispăruţi în urma atacului.

Întrebat dacă este o țintă a trupelor ruse, edilul a răspuns afirmativ: ”da. Cu siguranţă. Sunt pregătit pentru asta. Sunt înarmat şi gata să mă apăr pe mine şi să îmi apăr oamenii. Cu siguranţă poate fi posibil, dar nu stau în aceleaşi locuri sau clădiri. Mă mut în jurul oraşului. Sper să nu mă găsească”.

”Acum lucrăm pe partea umanitară. Colectăm produsele cu termen de expirare lung. Precum conserve, paste, pentru a le da oamenilor”, a spus Oleksandr Syenkevych.

Primarul spune că acest conflict este mai mult decât unul între Rusia și Ucraina: ”Nu suntem în războiul dintre Rusia şi Ucraina. Suntem în războiul dintre lumea occidentală şi nazismul rusesc. Nu ştim unde se va opri Puțin. Azi suntem punctul de oprire ale trupelor lui”.

Edilul a vorbit și despre țara noastră, apreciind ajutorul pe care l-a acordat: ”pot să spun că România ne-a ajutat foarte mult. În primele zile e război am vorbit cu primarul Brașovului, Allen Coliban. Ne-a trimis camioane cu conserve de carne. Am apreciat ajutorul”.

×
Subiecte în articol: primar Nikolaev Război Ucraina
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close