Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primele demiteri și demisii în cazul Căminele Groazei. Ce venituri încasau șefii instituțiilor implicate în scandal

Primele demiteri și demisii în cazul Căminele Groazei. Ce venituri încasau șefii instituțiilor implicate în scandal

Au căzut primele capete vizate în scandalul căminelor groazei. Mai mulți directori ai instituțiilor implicate au fost demiși sau suspendați din funcție.

Primele demiteri și demisii în cazul Căminele Groazei. Ce venituri încasau șefii instituțiilor implicate în scandal
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   19:33

După dezvăluirile apărute în spațiul public, referitoare la chinurile la care erau supuși bătrânii din căminele groazei, mai mulți directori au fost demiși sau suspendați din funcție.

Bogdan Iulian Pîntea, suspendat din funcția de director al DGASPC Ilfov, deține un teren intravilan de 200 mp în Măgurele, având drepturi salariale, în 2022, în valoare 135.686 lei.

Mai mult, acesta este cercetat pentru că ar fi divulgat informații dintr-un dosar privind violarea unei fetițe de 12 ani de către primarul din Ștefăneștii de Jos.

Deși scandalul a fost intens mediatizat, Pîntea a continuat să ocupe funcția de șef al DGASPC Ilfov.

Citește și: Dezvăluiri în cazul Căminele Groazei. Ce spune instituția acuzată că a cerut ștergerea filmărilor realizate de inspectorii ANPC

Lista suspendărilor este continuată de Mihaela Ungureanu, director general DGASPC Sector 3, care a avut, în 2022, un salariu anual de 108.674 lei.

Cristina Elena Anton, demisă din funcția de director general al ANPIS, a avut venituri de 106.000 de lei, dar și de 26.852 lei de la Casa Județeană de Pensii din Botoșani.

Mai mult, fostul director general al ANPIS deține un teren intravilan de 440 mp în Dorohoi, un teren extravilan de 16.875 mp în Pădureni, dar și o locuință de 218 mp în localitatea Dorohoi.

Teodor Negulescu și-a anunțat, astăzi, demisia din funcția de director al DSP Ilfov, având un salariu anual de 117.195 lei.

Pe lângă un fond de investiții de 195.000 de lei, Negulescu deține un teren agricol de 4.50 hectare în Teleorman, un teren intravilan de 500 mp în Ilfov, un spațiu comercial și două apartamente în București, precum și o casă de vacanță în Ilfov.

Ultimul nume demis este cel al lui Mihai Tomescu, director ANPDPD, cu un salariu anual de 95.860 de lei, dar și venituri de 52.353 de lei, obținute din alte activități.

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei demiteri
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close